Debat

31.05.22

Premium

Ned og stem nej – også for de unges skyld

Emilie Jäger: Hvis du absolut vil lytte til de unge, så lyt til mig og stem nej til at afskaffe forsvarsforbeholdet onsdag 1. juni. Afstemningen er skamløst udskrevet, den har ikke noget med Ukraine og Rusland at gøre, og de unge kan altid få lov at stemme for mere EU en anden gang.
Stemmesedlen på billedet er en grafisk komposition og gengiver dermed ikke nogens ægte stemme.
Stemmesedlen på billedet er en grafisk komposition og gengiver dermed ikke nogens ægte stemme.

Et af de mest brugte argumenter i alle politiske diskussioner for tiden er: Lyt til den unge generation. Det er jo deres fremtid. Og de unge vil have – ja, nogle gange vil de have mere i SU, og nogle gange vil de have mere forståelse for et utal af forskellige køn. Nogle gange vil de have nedlagt industri og landbrug for at ”redde vores eneste klode”, og nogle gange vil de have fjernet hadtale (læs: begrænset ytringsfriheden). 

Jeg er selv ung og har altid undret mig over, hvordan det kan være et argument, at vi som samfund skal gøre noget, blot fordi de unge vil have det. Hvis de unge har ret – ja, så skal vi da gøre, hvad de unge vil. Men hvis de unge tager fejl, så skal vi vel ikke? Det kan vel ikke i sig selv være et argument i et liberalt demokrati i den vestlige verden, at fordi ”de unge” mener noget, så skal vi partout gøre det.

Premium

Dette indhold kan kun ses af medlemmer.

Månedlig betaling

48

Årlig betaling

550

Hvorfor blive medlem og betale? Fordi det er medlemmerne, der betaler for indholdet.
Vi har gjort det så billigt, at alle kan være med.

Kontrast stræber efter at blive:

Dit borgerlige anker i en woke tid

En autentisk borgerlig stemme

En borgerlige modvægt

Debat med bid, vid og humor

Dit borgerlige fællesskab