Debat

25.06.24

Premium

Perspektiv: Træd et par skridt tilbage

Max Ulrich Klinker undrer sig over, at viden om Ukraine-konflikten, som vi havde allerede i 2018, i dag er bandlyst fra den offentlige debat. Han har genlæst et indlæg af Rune Selsing fra dengang.

Når det gælder verdens gang i almindelighed og Ukraine-krigen i særdeleshed kan det være sundt at træde et par skridt tilbage fra mediestrømmen.

Især i tider som nu, hvor nuancer har lige så smalle betingelser, som vaccinediskussionen havde det under Corona-tiden: Der eksisterer efterhånden kun et og samme narrativ og modsiger man sig det, er man en "sølvpapirshat".

I dag er det endnu værre: nu udråbes opponenter rask væk til "putinister". Og det er til trods for det indlysende faktum, at ingen forstandig demokratisk tænkende ønsker at blive sat i hartkorn med den russiske despot.

Så meget desto mere er det interessant at genlæse Rune Selsings debatindlæg "Den hjernedøde aggression over for Rusland" i Jyllandsposten fra marts 2018, altså et indlæg skrevet for seks år siden og to år før Ukraine-krigen blev indledt. Indlægget kan navnlig have relevans for meningsdannere, der hævder at Ukraine-krigen først begyndte ved krigsudbruddet i februar 2022.

Man kan være enig eller uenig med Selsings analyse, men uanset erindres læseren om den faktiske viden, vi allerede besad i 2018 – og det er ikke så lidt. Perspektiveringen bliver særlig interessant nu, hvor risiko for atombombekrig er så udtalt, at forsvarsministeren anbefaler alle danskere at anskaffe sig jodtabletter og andet forråd.

Rune Selsings indlæg i Jyllands-Posten 27. marts 2018
https://jyllands-posten.dk/debat/kommentar/ECE10464425/den-hjernedoede-aggression-over-for-rusland/

 

Premium

Dette indhold kan kun ses af medlemmer.

Månedlig betaling

48

Årlig betaling

550

Hvorfor blive medlem og betale? Fordi det er medlemmerne, der betaler for indholdet.
Vi har gjort det så billigt, at alle kan være med.

Kontrast stræber efter at blive:

Dit borgerlige anker i en woke tid

En autentisk borgerlig stemme

En borgerlige modvægt

Debat med bid, vid og humor

Dit borgerlige fællesskab