Debat

02.12.22

Premium

Problemet med Theresa Scavenius

Rasmus Ulstrup: Man kan ikke kræve af politikere, at de lever efter ikke-eksisterende regler. Det er noget andet, der er grund til at kritisere hos rejselystne Theresa Scavenius.
Theresa Scavenius er nyvalgt folketingsmedlem for Alternativet, tidligere partileder i Momentum. (Foto: Miriam Dalsgaard/Ritzau Scanpix)
Theresa Scavenius er nyvalgt folketingsmedlem for Alternativet, tidligere partileder i Momentum. (Foto: Miriam Dalsgaard/Ritzau Scanpix)

Alternativets nye klimaordfører, Theresa Scavenius, er kommet i vælten efter at være blevet fanget i at have fløjet lige lovlig meget. Nærmere betegnet mere end 24 gange de seneste fem år.  Det er cirka tre tur-returrejser om året.

Tallet i sig selv er ikke opsigtsvækkende i de sociale klasser, Scavenius befinder sig i. Som lektor på Aalborg Universitet og som alternativist er man jo en del af den kulturelle elite, der synes det er spændende at flyve meget og opleve verden. En weekendtur til koncert eller kunstudstilling i Berlin, en efterårsferie til en autentisk fattigby et sted i Østeuropa, eller bare en flyvetur til eksotiske Bornholm, hvor man kan komme helt ned i gear efter at have siddet bag skrivebordet og tænkt nogle tanker i et par måneder.

Premium

Dette indhold kan kun ses af medlemmer.

Månedlig betaling

48

Årlig betaling

550

Hvorfor blive medlem og betale? Fordi det er medlemmerne, der betaler for indholdet.
Vi har gjort det så billigt, at alle kan være med.

Kontrast stræber efter at blive:

Dit borgerlige anker i en woke tid

En autentisk borgerlig stemme

En borgerlige modvægt

Debat med bid, vid og humor

Dit borgerlige fællesskab