Debat

01.07.22

Premium

Regeringen bærer ansvaret for det danske embedsværks største krise i nyere tid

Mikkel Andersson: Uanset om Mette Frederiksen handlede i god eller ond tro, så bærer regeringen via  magtcentralisering og mangel på rettidig omhu ansvaret for, at landets vigtigste ministerier, politi og embedsværket generelt står i en historisk alvorlig krise. Derfor bør den trække sig og udskrive valg.
Foto: Jocelyn Anderson, Wikipedia
Foto: Jocelyn Anderson, Wikipedia

Lige nu er Danmark i den situation, at to af landets højest placerede embedsmænd, departementscheferne i Justits- og Statsministeriet, samt den øverste leder af dansk politi er udpeget som mulige lovbrydere af en kommission nedsat af Folketinget. Og deres mulige lovbrud er en direkte konsekvens af deres forsøg på at kommunikere og implementere tiltag besluttet af af landets regering. 

Det er, som adskillige har påpeget, den største politiske skandale i Danmark siden Tamil-sagen. Og indtil videre, har den ikke fået andre konsekvenser, end at Mogens Jensen er gået af som minister. Med andre ord bliver politiet lige nu ledet af en mand, som en gruppe regeringsudpegede topjurister og eksperter mener potentielt har handlet ulovligt.

Premium

Dette indhold kan kun ses af medlemmer.

Månedlig betaling

99

Afmeld når som helst

Årlig betaling

948

Spar 240 kr. med årsabonnement

Ubegrænset adgang til lukket indhold: artikler, analyser, debatter, videoer, interviews

Få Kontrast Nyhedsbrev i din indbakke flere gange om ugen. Så er du altid opdateret

Adgang til Kontrasts Ekkokammer på Facebook. Del og kommenter indhold med redaktionen

Oplæste artikler: Få alt indhold læst op af redaktionen, så du kan høre det hele på vejen