Debat

27.07.22

Premium

Simon Fendinge lyder for meget som Simon Emil

Rasmus Ulstrup: Når Liberal Alliances Ungdoms formand kritiserer kampen mod identitetspolitik, hører vi ekkoet af en venstreliberalisme, der minder om LA under Samuelsen og Ammitzbøll. Det ligger langt fra den borgerligt-konservative position.
Foto: Ludovic Bertron / Creative Commons
Foto: Ludovic Bertron / Creative Commons

I Politiken kunne man forleden læse et interview med formanden for Liberal Alliances Ungdom, Simon Fendinge. Her går han til modstand mod de borgerliges anti-woke dagsorden og kalder det uanstændigt og ligefrem illiberalt, når man for eksempel er modstander af, at folk selv kan bestemme, hvad de vil kalde sig. Her tænkes der selvsagt på den nye modedille, hvor unge mennesker selv vil bestemme, hvilke pronominer de vil tiltales med, og hvilket køn de har.

Med Simon Fendinges udmelding er LAU ved at finde tilbage til den venstreliberale position, hvor man har mere tilfælles med Radikale Venstre end Konservative. En værdipolitisk position, som tidligere prægede ungdomspartiet og moderpartiet, før typer som Simon Emil Ammitzbøll, Anders Samuelsen og Laura Lindahl forlod deres poster i LA.

Premium

Dette indhold kan kun ses af medlemmer.

Månedlig betaling

99

Afmeld når som helst

Årlig betaling

948

Spar 240 kr. med årsabonnement

Ubegrænset adgang til lukket indhold: artikler, analyser, debatter, videoer, interviews

Få Kontrast Nyhedsbrev i din indbakke flere gange om ugen. Så er du altid opdateret

Adgang til Kontrasts Ekkokammer på Facebook. Del og kommenter indhold med redaktionen

Oplæste artikler: Få alt indhold læst op af redaktionen, så du kan høre det hele på vejen