Debat

05.09.22

Premium

Tørklædeforbud: Sådan gjorde de i Frankrig

Jørn Boisen: I debatten om tørklæder er det oplagt at se mod Frankrig, der længe har haft forbud mod det muslimske tørklæde i den offentlige skole. Så lad os se nærmere på, hvordan det er gået dernede, og hvad vi skal tage højde for, inden vi overfører de franske erfaringer til en dansk sammenhæng.

Ingen med bare et minimalt kendskab til danske medier og politik kunne være blevet forbavset over forløbet, da den lidt gådefuldt benævnte ‘Kommission for den glemte kvindekamp’ offentliggjorde sine anbefalinger. 

Blandt disse var nemlig et forslag om at forbyde det muslimske hovedtørklæde til piger i grundskolen. Med samme matematiske præcision som en sovjetisk 1. maj-parade indtog alle deltagerne de indøvede positioner. P1 førte kampagne på emnet, og man hørte unge muslimske kvinder (man glemte i skyndingen, at de vist ikke var omfattet af forslaget) hævde, at ”mit tørklæde er mit valg”. Det var også temaet for en demonstration mod forslaget, og progressive politikere, journalister og akademikere hævdede, at det er et fatalt skråplan, når man (og her menes både mænd og staten) blander sig i kvinders påklædning.

Premium

Dette indhold kan kun ses af medlemmer.

Månedlig betaling

48

Årlig betaling

550

Hvorfor blive medlem og betale? Fordi det er medlemmerne, der betaler for indholdet.
Vi har gjort det så billigt, at alle kan være med.

Kontrast stræber efter at blive:

Dit borgerlige anker i en woke tid

En autentisk borgerlig stemme

En borgerlige modvægt

Debat med bid, vid og humor

Dit borgerlige fællesskab