Debat

18.06.23

Premium

Utænkelige programmer: Sådan kan vi fortælle om mediebias

Morten Okkels skriver om en måde at overbevise folk, at han selv og Kontrast har ret i deres syn på venstredrejningen i dansk presse:

Kontrast er et medie, der i høj grad er grundlagt på en påstand om, at dansk presse hælder til venstre i sin dækning af politik. Det står klart for os, der arbejder her, og mange af jer, der læser med. Men det står ikke klart for alle. Hvordan kan vi bedst påvise problemet over for vores røde onkler og grønne kusiner, når snakken falder på medieskævhed? 

Det er svært at gøre gennem en decideret medieanalyse. For det første er det svært at opstille hårde kriterier for, hvordan sådan noget kan måles, og nemmere at argumentere for, at sådan kan man slet ikke gøre det op. Men nok så vigtigt fordi selv den mest uanfægtelige graf ikke vil være meget værd over for din røde onkel. 

Han vil bare konstatere, at sådan oplever han det altså ikke, måske krydret med nogle anekdoter om, at der jo også bliver gået hårdt til den og den røde politiker. Hvilket jo også sker somme tider, nogle steder. Og “her er en rapport, læs den” er bare ikke en produktiv måde at argumentere på. 

Premium

Dette indhold kan kun ses af medlemmer.

Månedlig betaling

48

Årlig betaling

550

Hvorfor blive medlem og betale? Fordi det er medlemmerne, der betaler for indholdet.
Vi har gjort det så billigt, at alle kan være med.

Kontrast stræber efter at blive:

Dit borgerlige anker i en woke tid

En autentisk borgerlig stemme

En borgerlige modvægt

Debat med bid, vid og humor

Dit borgerlige fællesskab