Essay

29.05.24

Premium

Sekularister i alle partier, foren jer!

Man taler om religiøs beklædning, som om den kun er beklædning, skriver Søren Gosvig Olesen i det fjerde afsnit af hans artikelserie om sekularisme. Man taler udenom, selv hvis man er statsminister. Så undgår man konflikter nu og her, men på lidt længere sigt er ingen mere konfliktskabende end de konfliktsky eller de hyklere, der skynder sig at tale om noget andet.

Danmark har fået en lov imod religiøse symboler båret af dommere i retssale, en lov der kom efter DF's såkaldte burkareklamer. Og vi har fået en lov imod religiøs tildækning, den såkaldte burkalov. Det skete i 2008 hhv. 2017. Ingen af delene uden sværdslag. Men begge dele uden princip.

Der var ikke tale om en sammenhængende, politisk indsats. Sådan er dansk politik, når den er rigtig dansk – et kompromis der, en løsgænger her… Den første lov var dog konsekvent nok til at gælde religiøse symboler uanset konfession. Men hvorfor kun dommere, hvorfor ikke alle personer i offentlig tjeneste? Den anden lov blev formuleret som et ”tildækningsforbud”. Som om det handlede om elefanthuer og cykelhjelme eller scarry clowns! Hvorfor kan man ikke gennemføre en konsekvent og sammenhængende sekularistisk politik i Danmark?

Premium

Dette indhold kan kun ses af medlemmer.

Månedlig betaling

48

Årlig betaling

550

Hvorfor blive medlem og betale? Fordi det er medlemmerne, der betaler for indholdet.
Vi har gjort det så billigt, at alle kan være med.

Kontrast stræber efter at blive:

Dit borgerlige anker i en woke tid

En autentisk borgerlig stemme

En borgerlige modvægt

Debat med bid, vid og humor

Dit borgerlige fællesskab