Essay

03.09.24

Premium

Vi er alle populister

Det kan man hævde med en omskrivning af Shelleys "We Are all Greeks". For tiderne er anderledes og folk vil andet end de klassiske partier og mediers insisterende fortælling. Accepteres det ikke, forsvinder eksistensberettigelsen i en fri verden. Den tidligere pilot Max Ulrich Klinker drager paralleller mellem udviklingen i politik, medier og luftfart.

Det var som den uartige dreng i klassen, der mængede sig på forpladsen i Geneves lufthavn for snart 30 år siden, når lavprisselskabet EasyJet begyndte at lande. Endda usmageligt malet med et telefonnummer hen over hele flyets skrog, så alle kunne ringe og bestille flybilletter (det var før internettets tid).

For her på gate holdt vi SAS-piloter med vores fly side om side med Swiss Air og andre flag carriers; de klassiske flyselskaber med nationale symboler og flag på halen. Det er ikke for meget sagt, at vi opfattede os som en selvfølgelighed i lufthavet, for vi piloter havde bestået omfattende optagelsesprøver og psykologers inappellable vurderinger. Med afsæt i grundige udvælgelsesprocesser vidste alle, hvad vi stod for.

Premium

Dette indhold kan kun ses af medlemmer.

Månedlig betaling

48

Årlig betaling

550

Hvorfor blive medlem og betale? Fordi det er medlemmerne, der betaler for indholdet.
Vi har gjort det så billigt, at alle kan være med.

Kontrast stræber efter at blive:

Dit borgerlige anker i en woke tid

En autentisk borgerlig stemme

En borgerlige modvægt

Debat med bid, vid og humor

Dit borgerlige fællesskab