Kommentar

17.09.24

Premium

Selv franskmænd, tv-værter og virologer kan blive klogere

Den overraskende nyhed gælder dog ikke for Danmarks Radio, landets undervisningsminister eller flertallet i Hørsholm Kommune. Bortset fra det går det godt. Eller nogenlunde. Eller op og ned. Eller mest ned. Vores faste tirsdagskronikør præsenterer ugen, der gik, så du forstår det hele lidt bedre, ikke mindst hvorfor Danmarks mest bekymrede mand faktisk har gjort sig fortjent til lidt ros.

Nu lever vi jo ikke ligefrem i tider, hvor man dagligt er ved at besvime af intellektuel overstimulering, og den seneste uge er der da heller ikke gjort nogen nævneværdig indsats på verdensscenen for at øge tilliden til alle dem, der så gerne vil regere over os; være det politikere, tv-værter eller dem med krone på hovedet. Men derfor kan det jo sagtens have en værdi på det sorte marked for morskab. 

Ursula von der Leyen fortsætter sin selvilluminerende ledelsesstil og har senest presset den franske kommissær Thierry Breton helt ud af gamet til gengæld for at love Frankrig øget indflydelse i EU-kommissionen. Man kunne have mistænkt det brud for at bunde i et anfald af kønskvoter, for det er ingen hemmelighed, at Frau Leyen er lige så god til at tælle kvinder som vores egen kulturminister er til at tælle statuer, men nej.

Premium

Dette indhold kan kun ses af medlemmer.

Månedlig betaling

48

Årlig betaling

550

Hvorfor blive medlem og betale? Fordi det er medlemmerne, der betaler for indholdet.
Vi har gjort det så billigt, at alle kan være med.

Kontrast stræber efter at blive:

Dit borgerlige anker i en woke tid

En autentisk borgerlig stemme

En borgerlige modvægt

Debat med bid, vid og humor

Dit borgerlige fællesskab