Redaktøren skriver

28.06.24

Premium

Tre uger uden woke

Tour de France tilbyder en tiltrængt pause fra den vakte belejring, vi lever under resten af året. Uanset hvem der vinder eller taber vil de politiske og moralske dogmer blegne i Sydens sol og strabadser. Løjerne begynder i morgen.

Der er tomt på Tom Dumoulin Bike Park i Sittard i den hollandske provins Limburg, der kiler sig ind som en blindtarm mellem Belgien og Tyskland. Helt tomt.

Parken, der blandt andet huser en 3,2 km rundstrækning og normalt er fuld af besøgende, blev opført i 2017 kort efter, at Tom Dumoulin vandt Giro d'Italia og blev verdensmester i enkeltstart i Bergen i Norge. Planen var, at såvel professionelle cykelryttere som børn og unge skulle kunne træne uden tanke på trafik i den afspærrede park, og den blev med vilje anlagt i den cykelglade provins Limburg, hvor berømte stigninger som Cauberg, Keutenberg, Vaalserberg, Eyserbosweg og Camerig ligger drysset ud over den grønne geografi.

Nord for Sittard er terrænet helt fladt, mod syd er det kuperet, og lidt længere sydpå begynder Ardennerne. Det er akkurat derfor, at det professionelle cykelhold dsm-firmenich PostNL, tidligere kendt som Team Sunweb, hvem Tom Dumoulin kørte for, har placeret deres hovedkvarter i Sittard.

Terrænet er nøglen til succes. Her kan teamets ryttere træne varieret med kort afstand til de belgiske og hollandske endagsløb.

Alligevel er der mennesketomt på Tom Dumoulin Bike Park denne torsdag, hvor temperaturen nærmer sig 30 grader. Det skyldes formentlig, at Tour de France begynder om 48 timer. I Firenze, 1.215 km væk.

Premium

Dette indhold kan kun ses af medlemmer.

Månedlig betaling

48

Årlig betaling

550

Hvorfor blive medlem og betale? Fordi det er medlemmerne, der betaler for indholdet.
Vi har gjort det så billigt, at alle kan være med.

Kontrast stræber efter at blive:

Dit borgerlige anker i en woke tid

En autentisk borgerlig stemme

En borgerlige modvægt

Debat med bid, vid og humor

Dit borgerlige fællesskab