Video

30.05.21

Premium

“Det er utrolig nemt at være kvinde i Danmark”

Man skal påberåbe sig offerstatus, fremstille kvinder som mindrebemidlede og abonnere på en venstreorienteret dagsorden, hvis man vil være ‘rigtig’ feminist i Danmark, mener journalist og forfatter Leny Malacinski.

Som journalist på Weekendavisen har Leny Malacinski i en årrække både dækket og kommenteret den danske ligestillingsdebat, som hun også så nærmere på i sin bog Den dag jeg opdagede, jeg var undertrykt. I dagens udgave af Interviewet fortæller hun, at det var fortællingen om at kvinder var ofre, der gjorde hende interesseret i ligestillingsdebatten.

“Offerfortællingen og idéen om, at det er synd for kvinder, provokerede mig ind i debatten. Jeg kunne ikke selv se, at jeg var et offer. Jeg kunne derimod se, at jeg er født ind i en af de frieste og mest lige velfærdsstater i hele verden, hvor jeg kan læse, hvad jeg vil, og blive, hvad jeg vil. Og jeg kunne ikke se alle de strukturelle barrierer, som dansk feminisme er bygget på, at man skal overkomme som kvinde. Jeg synes, det er utrolig nemt at være kvinde i Danmark,” siger hun. 

Premium

Dette indhold kan kun ses af medlemmer.

Månedlig betaling

99

Afmeld når som helst

Årlig betaling

948

Spar 240 kr. med årsabonnement

Ubegrænset adgang til lukket indhold: artikler, analyser, debatter, videoer, interviews

Få Kontrast Nyhedsbrev i din indbakke flere gange om ugen. Så er du altid opdateret

Adgang til Kontrasts Ekkokammer på Facebook. Del og kommenter indhold med redaktionen

Oplæste artikler: Få alt indhold læst op af redaktionen, så du kan høre det hele på vejen