Video

DF og NB stærkt uenige om etnisk spredning af gymnasieelever

20. jun. 2021

Dansk Folkeparti tilslutter sig en ny aftale, der skal udjævne andelene af ikke-vestlige unge på gymnasier, mens Nye Borgerlige underkender aftalen som socialistisk tankegang. Her krydser de to partiers ordførere klinger på Kontrast.

Regeringen og et flertal i Folketinget indføre en ny model for placeringen af kommende gymnasieelever. Her skal et nyt kriterium, der går på forældrenes indkomst, dæmme op for de høje koncentrationer af ikke-vestlige elever på enkelte institutioner. 

Kontrast har inviteret undervisningsordførerne Marie Krarup (DF) og Mette Thiesen (NB), efter den aktuelle aftale har delt den borgerlige opposition. Her var det kun Dansk Folkeparti og Kristendemokraterne, der ville være med. 

"Det er ikke spor overraskende, at Dansk Folkeparti er med, for det er noget, der bekæmper muslimske parallelsamfund, en hjertesag for Dansk Folkeparti," siger Marie Krarup og undrer sig over, hvorfor andre borgerlige meldte fra: 

"Af den meget enkle årsag, at vi ikke går ind for tvangsfordeling. Vi går ikke ind for denne her flytten rundt på folk, som om de var brikker, i troen på at det løser problemet,” svarer Mette Thiesen og bebrejder årtiers fejlslagne udlændingepolitik for problemet. 

“Konkret på gymnasieområdet skal vi sætte barren højere og kræve et højere gennemsnit. Så vil nogle af de her automatisk ikke komme ind, og de, der skaber problemer, skal selvfølgelig smides ud af de her gymnasier. Men den sociale ingeniørkunst, der ligger til grund, er en socialistisk tankegang,” mener Thiesen. 

Men Marie Krarup er uenig. DF-ordføreren mener, at sagen viser, at Nye Borgerlige er et parti for de ressourcestærke og ikke for den almindelige dansker i Herlev og Hvidovre. Samtidig er Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige dog meget enige om, at årtiers indvandringspolitik har været forfejlet, og at niveauet på gymnasiet skal i vejret. Karakterkrav er bare ikke vejen frem i forhold til dette konkrete problem, ifølge Marie Krarup: 

“Hvis man fordeler på karakter, rammer man ikke de muslimske unge. Det kan du se af de notater, der er udarbejdet i Undervisningsministeriet. Her kan man se, at 76 procent af ikke-vestlige ligger i den afdeling med den lave indkomst,” siger Marie Krarup. 

"Der er ikke noget, der indikerer, det vil løse problemerne,” lyder svaret fra Nye Borgerlige:

“Der vil stadig sidde en stor andel tilbage, der vil skabe den sociale kontrol, og samtidig fordeler du problemerne ud over velfungerende gymnasier. Jeg køber ikke den præmis, og jeg er ikke enig i, at man skal lave den her sociale ingeniørkunst. De danske unge skal have mulighed for at vælge de her gymnasier fra,” fastholder Mette Thiesen. 

Hør selv nærmere her i videoen, der også kommer ind på, om det er udtryk for den rette borgerlige ånd med statslig regulering også af de private gymnasier.

Del artiklen

Vi tilstræber en engageret og argumentorienteret debat med et skarpt fokus på bolden fremfor manden og frabeder os derfor personangreb, skældsord og motivanalyser samt uargumenterede vredesudbrud. Rigtig god debat. :-)

Bliv opdateret, når der er nyt fra Kontrast

Indtast din e-mail-adresse, og få dit ugentlige overblik over nyheder.

Bliv medlem af Kontrast og kickstart det borgerlige Danmark!


Kontrasts medlemmer er et borgerligt fællesskab:

1. Forstå verden og se kontrasten: Du får fuld adgang til videoer, interviews, analyser og artikler på Kontrast.dk.

2. Du inviteres til fester, debatter og saloner, hvor du møder landets skarpeste tænkere og skribenter.

3. Du får adgang til Kontrasts Ekkokammer på Slack og til artikelkommentarer.

4. Du får direkte indflydelse på, hvilke emner Kontrast skal behandle.

5. Dit medlemskab er dit bidrag til fokus på de vigtigste spørgsmål inden for velfærdsstat, indvandring, kultur m.m.

null

Årlig betaling

23 kr./uge1.200 kr./året.

Månedlig betaling

10 kr./uge

de første fire uger.

Derefter 119 kr./måned. Kan kun købes indtil 26. september.

Månedlig betaling

28 kr./uge119 kr./måned.