Video

Færdig i DR efter satirisk bog: “Man får en konformitet, der breder sig over det hele”

Jens Kjær Larsen skrev en bog med satiriske beskrivelser af mellemledertyper i Danmarks Radio og blev “sat på pause” efter 10 års arbejde for mediegiganten. Her udlægger han sagen og sit perspektiv på et DR, som han opfatter som frygsomt og konformt.

Udgivet 10.10.21

Jens Kjær Larsen er i den brede offentlighed nok mest kendt for at være rapper i gruppen Cut ‘N’ Move i de tidlige 90’ere, og efter de glade dance-dage har han de sidste 20 år været freelancer bag skærmen i Mediediedanmark. Her har han fungeret som som kreativ producer på et væld af mediearbejdspladser, de seneste 10 år primært tilknyttet Danmarks Radio. 

Men det er slut nu. Her er han nemlig blevet fyret eller, måske, sat på pause. Det skete efter, han udgav bogen Mediefilejs – en overlevelsesguide til mediebranchen, som flere i DR mente gik over grænsen i sine anonyme portrættet af mellemledertyper.

I Interviewet fortæller han, hvordan han oplevede afskeden med DR, og tegner med afsæt i egne erfaringer et portræt af mediegiganten.

Jens Kjær Larsen fortæller, at han oplevede ledere i organisationen som uinteresserede i blot at kende de ansatte under dem og en kultur, hvor det er forbudt for medarbejdere at gå direkte til de chefer, der er ansvarlige for, hvad der bliver sendt. I stedet skal alt gå gennem mellemledere og andre, som har meget begrænset viden om, hvad deres ansatte laver.

Ifølge ham opfatter mange af de ansatte i DR situationen som tragikomisk og griner af absurditeterne ved bordfodboldbordene i pauserne.

“Jeg skulle lave en kampagne til 25.000 kroner, og der sad der 13 mennesker, der alle var interessenter. Jeg anede ikke, hvad mange af dem egentlig egentlig havde med det at gøre. For jeg ved, det er mig, der skal få idéen, pitche koncept, skrive manus, være instruktør, hyrer lys- og lydmand, hyrer produktionsleder, caster skuespillere, og det er mig, der afleverer i mediearkivet. Så meget blæksprutte er man i min funktion. Men så sidder altså en masse mennesker, som skal mene alt muligt og holde møder stolpe op og ned.”

Ifølge Jens Kjær Larsen fører denne ledelsesstil og struktur til, at de udsendelser, der kommer ud af Danmarks Radio, er dårligere, end de kunne være.

“Det er sindssygt vigtigt for kreativt arbejde at turde tage chancer, men det bliver tit ødelagt og drænet i stykker gennem de her mellemledere og godkendelsesprocedurer, fordi man også er bange for, at hvis noget fejler, hvad siger chefen længere oppe i hierarkiet så?” siger han og fortsætter.

“På den måde udvander man utrolig mange ting, og man får sådan en konformitet, som breder sig ud over det hele hele. Det er kontraproduktivt, i forhold til at DR i hvert fald i min verden skal være nogen, der tør slå nogle slag i bolledejen og være med til at definere den verden, i langt højere grad end man gør nu.”

Se hele Interviewet, hvor Jens Kjær Larsen også giver sit perspektiv på DR’s nye digitale strategi, som han opfatter som uambtiøs stoleleg for ledere.

null

Nyhedsbrev

Bliv opdateret, når der er nyt fra
Kontrast

Indtast din e-mail-adresse, og få dit ugentlige overblik over nyheder

Newsletter