Video

“I dag er identitetspolitik noget nær et monster”

De seksuelle minoriteters miljø er domineret af de politisk korrekte strømninger, og det viser sig i en misforstået tilgang til islam. Det siger aktivist og foreningsmand Ivan Hemmingsen, der er gæst i Trans og Tradition.

Udgivet 01.10.21

Denne gang har Trans og Tradition besøg af Ivan Hemmingsen, der er med i seniorgruppen hos LGBT+ Danmark, næstformand i Dansk Ligestillingsforening og medstifter af Den Borgerlige Regnbuegruppe. Han er en kritiker af identitetspolitik, som ifølge Hemmingsen har ændret sig meget i hans levetid: 

“Oprindeligt, sådan 30 år tilbage, stod identitetspolitik som noget positivt for mig, hvor der var nogle nødvendige foreninger, der kæmpede for, at vi med vores seksuelle minoritetsidentiteter skulle have samme rettigheder som alle andre. Sådan er det ikke længere. Det er blevet overtaget af ekstreme, som tager os andre til indtægt for deres politiske positioner,” siger Ivan Hemmingsen. 

“I dag er identitetspolitik noget nær et monster,” siger Ivan Hemmingsen undervejs, og det viser sig ikke mindst i forholdet til islam. Han er blevet rystet over det, som han ser som LGBT+ Danmarks manglende vilje til at forholde sig til religiøs undertrykkelse, når det kommer fra netop denne religion.

“Vi har simpelthen en landsforening, der er på finansloven, der dybest set ikke vil kæmpe for det, som den blev dannet for at repræsentere, altså bøsser og lesbiskes rettigheder til at være ligestillede individer. Fordi man vil holde fast i et narrativ om, at islam er fredens religion. Det er fuldstændig sindssygt.”

Senere i interviewet kommer samtalen ind på kønsskifte, som vært Marcus Dib Jensen også selv ved noget om. Men skal det være noget for børn at få gjort? Der er en grund til, at vi har en myndighedsalder, siger Ivan Hemmingsen: 

“Når du er under 18, er det meget sværere, hvis ikke umuligt, at gennemskue, hvilke konsekvenser af irreversible tiltag kan have for dig om 10-20-30 år. (...) Jeg kender praktisk talt ikke nogen, som bakker op om det her. Igen må jeg bare sige, at de organisationer, der påtager sig rollen og repræsenterer os alle sammen, har ikke opbakning hos dem, de siger, at de repræsenterer.”

null

Nyhedsbrev

Bliv opdateret, når der er nyt fra
Kontrast

Indtast din e-mail-adresse, og få dit ugentlige overblik over nyheder

Newsletter