Video

09.01.22

Messerschmidt: Vores borgerlighed er en anden end Nye Borgerliges

Hvor ser Morten Messerschmidt sig selv og sit parti i det sammensatte blå Danmark? Vi får svar på dette og mere til, her hvor Kontrast møder favoritten til at blive den næste partileder for Dansk Folkeparti.

Dansk Folkeparti har snart en ny formand, og de fleste regner med, at den formand bliver Morten Messerschmidt. Den formodning blev yderligere styrket her i weekenden, hvor partistifter Pia Kjærsgaard kastede sit lod i vægtskålen for den nuværende næstformand. Men hvad er det, vi i givet fald kan forvente af Messerschmidt og fremtidens Dansk Folkeparti? 

En af de ting kunne være en regeringsdeltagelse, den dag Folketingets sammensætning gør det muligt, som det sidst var tilfældet efter valget i 2015: 

“Opstår den situation igen, hvor der er et blåt flertal, så skal Dansk Folkeparti gå efter at gå i regering. (...) Den siddende regering har jo vist, at man kan godt have flere forskellige flertalskonstellationer og føre sin politik på. Der tror jeg, konklusionen må være, at der, hvor den egentlige indflydelse på kongerigets udvikling ligger, er i ministerierne,” siger Messerschmidt. 

Kunne der ske en yderligere borgerlig betoning i Dansk Folkeparti, spørger vært og redaktør Mikkel Andersson. Ja, men på vores egen måde, svarer Messerschmidt. 

“Vores borgerlighed er jo ikke Nye Borgerliges borgerlighed, sådan som den utilitaristiske, liberalistiske individorientering. Det er en betoning af, at vi er et borgerligt parti, vi hører til i blå blok. Det vil sige, vi vil gerne have en erhvervspolitik og en skattepolitik, som gavner dem, der skaber værdierne. Men det er ikke sådan, at der skal ske en nyorientering af hele vores sociale profil,” siger han. 

Messerschmidt vil dog gerne sætte gang i en slags forum for borgerlige partiledere, og han har rakt ud til Venstre, Konservative, Liberal Alliance og Nye Borgerlige. Men hvorfor i grunden ikke Lars Løkke Rasmussen og Moderaterne, spørger Mikkel Andersson. Han vil også gerne have svar på, om den tanke er mulig, at der en dag sidder en statsminister på Dansk Folkepartis og Radikale Venstres mandater samtidig. 

Interviewet rummer nu meget andet end det, for eksempel Messerschmidts overvejelser om forholdet mellem kristendom og politik samt den kommende tur i byretten, hvor anklagen om fusk med EU-midler skal behandles forfra. 

Kontrast har også tilbudt Martin Henriksen et besøg i Interviewet.

null

Nyhedsbrev

Bliv opdateret, når der er nyt fra
Kontrast

Indtast din e-mail-adresse, og få nyheder og information om medlemsfordele og tilbud fra Kontrast. 


Newsletter