Video

01.01.21

Chefredaktørens nytårstale 1. januar 2021

Hvad er det borgerlige Danmarks tilstand og udfordringer ved indgangen til 2021? Kontrasts chefredaktør giver sit bud.

"De sidste 20 år har store dele af blå blok ihærdigt forsøgt at sælge borgerne idéen om, at de var bedre socialdemokrater end Socialdemokratiet. 

Så længe man kunne kombinere dette med en ansvarlig indvandringspolitik, hvad vælgerne indlysende ikke kunne finde til venstre for midten, gik dette endda. 

Men nu har Socialdemokratiet en indvandringspolitik, der er – hvis ikke ansvarlig – så i hvert fald punkt for punkt matcher både V og K på meget lange stræk. Og utallige borgerlige regeringer har vænnet vælgerne til, at pengene trods alt ligger ganske godt i statens lommer, fordi velfærd er det eneste saliggørende. Lavpunktet i forsøget på at være bedre socialdemokrater end Socialdemokratiet blev perfekt opsummeret af en Venstre-kampagne under sidste valgkamp, hvor partiet stolt erklærede “Samme velfærd som Socialdemokratiet – bare uden skattestigninger.” Det store borgerlige partis politiske salgsargument var altså, at man kunne det samme som Socialdemokratiet – bare lidt billigere.

Men tænk engang, hvis vi havde et borgerligt regeringsparti, der ikke lovede det samme som Socialdemokratiet? 

Måske var det på tide, at de borgerlige faktisk vovede at tænke borgerligt?"

Kontrasts chefredaktør Mikkel Andersson giver sit bud på det borgerlige Danmarks tilstand og udfordringer i 2021.

Nyhedsbrev

Bliv opdateret, når der er nyt fra
Kontrast

Indtast din e-mail-adresse, og få nyt fra det borgerlige Danmark, artikler, analyser, debatter, anmeldelser og information om fordele og tilbud fra Kontrast. 


Newsletter