Video

07.11.21

Premium

Skal vi ikke beskytte meritokratiet, Samira?

Kvindekvoter skal angivelig slå et slag for ligestilling, men vil somme tider afskære den bedste person fra en stilling. Det bekymrer Henrik Dahl, og derfor har han inviteret ligestillingsordfører Samira Nawa fra Radikale Venstre til at uddybe synspunktet i Henriks Halvtomme Glas.

Diskussionen om kønskvoter i erhvervsliv og højere læreanstalter ruller igen. Ingen betvivler, at der en række steder i samfundet er klar overvægt af mænd i ledende positioner, men der er stor uenighed om, at kvoter gør tingene bedre. Radikale Venstres og partiets ligestilingsordfører, Samira Nawa, har nu meldt sig i debatten som fortaler for kvotering af bestyrelsesposter, og derfor har Henrik Dahl inviteret hende til at uddybe forslaget og dets konsekvenser. Det er både et ideologisk og et praktisk spørgsmål. 

“For mig at se handler det forslag, jeg er kommet med, generelt om lige muligheder. Det skal ikke være kvoter for kvoternes skyld, men de steder, det giver mening. Hvor det ene køn holdes ude, men har kvalifikationerne,” siger Samira Nawa i Henriks Halvtomme Glas.  

Premium

Dette indhold kan kun ses af medlemmer.

Månedlig betaling

48

Årlig betaling

550

Hvorfor blive medlem og betale? Fordi det er medlemmerne, der betaler for indholdet.
Vi har gjort det så billigt, at alle kan være med.

Kontrast stræber efter at blive:

Dit borgerlige anker i en woke tid

En autentisk borgerlig stemme

En borgerlige modvægt

Debat med bid, vid og humor

Dit borgerlige fællesskab