Video

Støtte til Israel gør ham upopulær i woke miljøer

17. aug. 2021

Seth Daniel Rabinowitz er gæst i denne omgang Trans og Tradition for at fortælle, hvorfor han laver pro-israelsk aktivisme, og hvordan han oplever venstreorienterede og identitetspolitiske miljøer som mindre tolerante. Selvom de ellers prædiker det modsatte.

Der er virtuelt besøg fra USA i denne udgave af Trans og Tradition. Sammen med værten Marcus Dib Jensen møder vi Seth Daniel Rabinowitz, som er internetaktivist med fokus på Israel og identitetspolitik. 

Som jøde og gift med en israelsk mand er det måske ikke overraskende, at Seth Daniel Rabinowitz har været meget aktiv i onlinedebat om Israel og Palæstina. Men der er mere til forklaringen, uddyber han: 

"Det, som virkelig rykkede det op på dagsordenen for mig, var, at efterhånden som jeg blev ældre, begyndte jeg at forstå, hvor meget debat der var om det. Jeg forstod faktisk ikke, hvorfor alle talte så meget om Israel. Hvorfor taler ikke-jøder om det? Det gjorde mig passioneret at høre de vanvittige ting, der kommer fra begge sider. Det blev mit mål at finde sandheden og få historiske facts på plads," siger Rabinowitz og understreger, at det også indebærer at høre fra de palæstinensiske kilder. 

Samtalen med vært Marcus Dib Jensen handler også om, hvorfor Rabinowitz er skeptisk ved ordet "progressive" brugt om venstrefløjen i USA. Ligesom han er skeptisk over for brugen af ordet “zionist”. Det er, fortæller han, ikke nogen problematisk betegnelse, men bliver brugt af politikere verden over, som om at det var. 

Selv definerer Rabinowitz sig i midten af det politiske spektrum i USA. Han beretter om, hvordan han tiltagende bliver gjort utilpas i nogle af de miljøer, der kalder sig for progressive.

“Jeg ser, jo mere jeg udtrykker mig som åben jødisk pro-israelsk, finder jeg det stadig sværere at føle mig hjemme i progressive rum. Når vi kommer ind i de større forsamlinger, hvor vi ikke kender hinanden, bliver jeg mere utilpas ved at bære min halskæde uden på trøjen,” siger Rabinowitz med henvisning til det israelformede smykke, han sidder med under interviewet. 

Hør mere om det, og få i øvrigt et bud på, hvorfor 75 procent af amerikanske jøder stemmer demokratisk. Der er som sædvanlig nok at tale om i Trans og Tradition.

Del artiklen

Vi tilstræber en engageret og argumentorienteret debat med et skarpt fokus på bolden fremfor manden og frabeder os derfor personangreb, skældsord og motivanalyser samt uargumenterede vredesudbrud. Rigtig god debat. :-)

Bliv opdateret, når der er nyt fra Kontrast

Indtast din e-mail-adresse, og få dit ugentlige overblik over nyheder.

Bliv medlem af Kontrast og kickstart det borgerlige Danmark!


Kontrasts medlemmer er et borgerligt fællesskab:

1. Forstå verden og se kontrasten: Du får fuld adgang til videoer, interviews, analyser og artikler på Kontrast.dk.

2. Du inviteres til fester, debatter og saloner, hvor du møder landets skarpeste tænkere og skribenter.

3. Du får adgang til Kontrasts Ekkokammer på Slack og til artikelkommentarer.

4. Du får direkte indflydelse på, hvilke emner Kontrast skal behandle.

5. Dit medlemskab er dit bidrag til fokus på de vigtigste spørgsmål inden for velfærdsstat, indvandring, kultur m.m.

null

Årlig betaling

23 kr./uge1.200 kr./året.

Månedlig betaling

10 kr./uge

de første fire uger.

Derefter 119 kr./måned. Kan kun købes indtil 26. september.

Månedlig betaling

28 kr./uge119 kr./måned.