Jakob Levinsen

Jakob Levinsen (f. 1960) har siden midten af 1980’erne skrevet om kultur og kulturpolitik i bl.a. Weekendavisen, Berlingske og Jyllands-Posten. Derudover har han udgivet en håndfuld bøger og oversat over 70. I dag bor han i Vallø på grænsen mellem det socialdemokratiske Køge og det liberale Stevns - og anser Bob Dylan for den vigtigste skikkelse i de sidste 60 års vestlige kultur.

Foto: Michael Dziedzic, Unsplash
Debat

Jakob Levinsen

11/02/2021

Fremtiden bør ikke være en gratis omgang

Jakob Levinsen: Når verden bliver sær, flokkes sandsigerne. Tro dem ikke, og gør hellere selv noget praktisk ved et eller andet.

Foto: Sebastian Ziebell, Flickr
Debat

Jakob Levinsen

28/12/2020

Kardemomme-loven i jernhandsken

Jakob Levinsen: En borgerlig opposition vil da være en fin idé. Den skal bare besinde sig på sine egne værdier og lade være med at rende efter alle mulige andres.

Foto: Jon Kafling Wichmann, Pixabay
Debat

Jakob Levinsen

14/12/2020

Privilegier er som sex. De er kommet for at blive.

Derfor kan man også lige så godt vedkende sig dem. De er alt for gode til kun at være noget, man beskylder andre for ikke at kunne få øje på, mener Jakob Levinsen.

Foto: Public Domain, Wikipedia
Debat

Jakob Levinsen

30/11/2020

Når jeg ser nogen trække nazikortet, skruer jeg helt op for Wagner

Jakob Levinsen: De angivelige ligheder mellem vores forpjuskede regering og Det Tredje Rige er til at overskue. Hvad nogle af dens fans angår, er det derimod måske nok en lidt anden historie.

Foto: KMoore CSymphony
Debat

Jakob Levinsen

14/11/2020

Offentlig lyd på private hænder

Landets bedste privatorkester stortrives, og et nyt koncerthus på privat initiativ ser snart dagens lys i København. End ikke i det hundedyre klassiske musikliv er staten nødvendigvis kunstens bedste og eneste ven.

Foto: Anja Wolff
Debat

Jakob Levinsen

02/11/2020

Slip din indre borger fri

– og det kan kun gå for langsomt. For deles verden bevidstløst op i højre og venstre, har skyttegravsgraverne vundet på forhånd.