Analyse

15.01.21

Premium

Dommedag nu-ish

Det kan godt være, at Støjberg har ret i, at man ikke dør af at komme for en rigsret, men det gode spørgsmål er efterhånden, om det samme i længden gælder for Venstres position som det dominerende borgerlige parti, skriver Jesper Kraft om et stadig mere presset Venstre.
Foto: News Oresund, Wikimedia Commons
Foto: News Oresund, Wikimedia Commons

”Man dør jo altså ikke af at komme for en rigsret.” Nogenlunde sådan har det for nogle glade og andre triste budskab lydt igen og igen fra Inger Støjberg, der for tiden både er afgående næstformand for Venstre, formentlig snart forhenværende retsordfører og med sikkerhed kommende tiltalt i den første rigsretssag siden tamilsagen. Det sidste stod klart torsdag, hvor et stort flertal i Folketinget besluttede at indlede den sjette rigsretssag i danmarkshistorien mod den tidligere udlændinge- og integrationsminister.  

Dermed er pladsen i historiebøgerne sikret – både for Støjberg og for det klare flertal i både Folketinget og Venstre, der agerer anklager. Det lader dog til, at en del af flertallet egentlig helst ville være fri for en specielt prominent plads, når historien skal skrives. 

Premium

Dette indhold kan kun ses af medlemmer.

Månedlig betaling

48

Årlig betaling

550

Hvorfor blive medlem og betale? Fordi det er medlemmerne, der betaler for indholdet.
Vi har gjort det så billigt, at alle kan være med.

Kontrast stræber efter at blive:

Dit borgerlige anker i en woke tid

En autentisk borgerlig stemme

En borgerlige modvægt

Debat med bid, vid og humor

Dit borgerlige fællesskab