Anmeldelse

14.06.22

Premium

Dr. Peterson i København: Rørende simpelt og kompliceret på samme tid

Emilie Jäger har set Jordan B. Peterson i K.B. Hallen. Den populære professor og forfatter er skrøbeligere i fysikken, men stadig stærk i ånden, konkluderer hun i sin anmeldelse af en aften med løgn og ansvar blandt de centrale temaer.
Billedet er fra Petersons Oxford Union Address tidligere i 2022, tilgængelig via YouTube.
Billedet er fra Petersons Oxford Union Address tidligere i 2022, tilgængelig via YouTube.

Intellektuelt fyrtårn, kontroversiel, konservativ, faderfigur, farlig samt under- og overvurderet. Det var et kært barn med mange navne, der besøgte Danmark i torsdags. Nuvel, ikke så kær og ret beset ikke et barn, hvis ret skal være ret. Psykolog og forfatter Jordan B. Peterson var at finde i København i kølvandet på sin sin seneste udgivelse Beyond Order – 12 More Rules for Life

Jeg troede, at jeg vidste, hvordan Peterson så ud. Men det var en noget anderledes udgave af ham, som gik, eller nærmest vaklede, ind på scenen i K.B. Hallen. Manden, som i sidste weekend fyldte 60 år, satte sig i en orangefarvet lænestol ved siden af sin kone, Tammy, og så kroget, markant mindre, ældre og skrøbeligere ud, end jeg havde forestillet mig. Alligevel sad jeg med en følelse af, at arenaen ikke helt var hans storhed værdig. Det skyldes nok, at den kontrast, der var at finde mellem hans forventede og hans virkelige udseende, ikke gjorde sig gældende, når det kom til selve indholdet. Selve substansen. 

Premium

Dette indhold kan kun ses af medlemmer.

Månedlig betaling

99

Afmeld når som helst

Ubegrænset adgang til lukket indhold: artikler, analyser, debatter, videoer, interviews

Få Kontrast Nyhedsbrev i din indbakke flere gange om ugen. Så er du altid opdateret

Adgang til Kontrasts Ekkokammer på Facebook. Del og kommenter indhold med redaktionen

Oplæste artikler: Få alt indhold læst op af redaktionen, så du kan høre det hele på vejen