Anmeldelse

23.08.22

Premium

Klassisk maskefald med for meget fladpandet humor

Den aktuelle opsætning af ‘Et dukkehjem’ taler i højere grad ind i nutidens end datidens forståelse af ægteskabet, men Ibsens fortælling er evigt aktuel. Der er dog for meget overdreven legesyghed i forestillingen på Det Kongelige Teater, skriver anmelder Freja Cæcilie Petri Bondgaard.
Foto: Camilla Winther / Det Kongelige Teater
Foto: Camilla Winther / Det Kongelige Teater

Mange ting har ændret sig siden Henrik Ibsens Et dukkehjem havde sin uropførelse på Det Kongelige Teater i 1879. Da Nora lukkede døren i og forlod Torvald Helmer, vakte det kæmpe furore. Det er ikke længere kontroversielt at bryde et ægteskab. Men at miste kærligheden eller erkende, at det, man troede var kærlighed, ikke var det, vedbliver med at være kontroversielt for den enkelte som den kæmpe sorg, det er. 

Anna Balslevs replikker er ganske trofaste over for det oprindelige stykke, hvilket vidner om en instruktørkærlighed til den klassiske fortælling. Det er nu heller ikke en fortælling, der har behov for at blive ”afpudset for samtiden”, da kærlighedsrelationen mellem mand og kvinde, ægteskabspagten og det at finde ud af, om man lever med den rigtige og på den rigtige måde, er evigt aktuelle problematikker. 

Premium

Dette indhold kan kun ses af medlemmer.

Månedlig betaling

48

Årlig betaling

550

Hvorfor blive medlem og betale? Fordi det er medlemmerne, der betaler for indholdet.
Vi har gjort det så billigt, at alle kan være med.

Kontrast stræber efter at blive:

Dit borgerlige anker i en woke tid

En autentisk borgerlig stemme

En borgerlige modvægt

Debat med bid, vid og humor

Dit borgerlige fællesskab