Anmeldelse
Freja Cæcilie Petri Bondgaard

12/3/23

Det er ikke tykfobisk, det er bare irriterendeFreja Cæcilie Petri Bondgaard: ‘The Whale’ byder på godt skuespil, men det apatiske tema og de insisterende toner trækker filmen ned. Aktuel kritik af tykfobi er helt skudt ved siden af.
Anmeldelse
Freja Cæcilie Petri Bondgaard

23/8/22

Klassisk maskefald med for meget fladpandet humorDen aktuelle opsætning af ‘Et dukkehjem’ taler i højere grad ind i nutidens end datidens forståelse af ægteskabet, men Ibsens fortælling er evigt aktuel. Der er dog for meget overdreven legesyghed i forestillingen på Det Kongelige Teater, skriver anmelder Freja Cæcilie Petri Bondgaard.
Anmeldelse
Freja Cæcilie Petri Bondgaard

14/8/22

Det groteske og det kedsommelige følges ad i aktuel bodyhorrorEfter otte års stilhed vender Cronenberg tilbage med morbid science fiction, hvor mennesket som resultat af en syntetisk plastikverden gror mystiske organer og ikke længere føler smerte. Freja Cæcilie Petri Bondgaard anmelder ‘Crimes of the Future’.
Anmeldelse
Freja Cæcilie Petri Bondgaard

23/6/22

‘Verdens værste menneske’ er en af årets skønneste filmAktuel norsk film er et nærmest perfekt velfærdsdrama, der siger noget om, hvordan det ikke er indbringende for lykke at sprælle rundt i velfærdsstatens uendelige muligheder. Anmelder Freja Cæcilie Petri Bondgaard blev i den grad grebet af ‘Verdens værste menneske’.
Anmeldelse
Freja Cæcilie Petri Bondgaard

03/5/22

Odysseus går fra antik krigshelt til lastefuld antiheltI Det Kongelige Teaters opsætning af Odysseen sættes helterollen til diskussion. For det, der var legendarisk heltedåd i antikken, er det ikke nødvendigvis i dag. Fra krigshelt til blodtørstig massemorder. Stykket er en velspillet odyssé om at tage sin skyld på sig, skriver Freja Cæcilie Petri Bondgaard.
Analyse
Freja Cæcilie Petri Bondgaard

17/4/22

Om Påskelatter og PåskealvorMå man grine i kirken? Det blev diskuteret i senmiddelalderens Sydtyskland i forbindelse med påsken. Der praktiserede man nemlig det noget løjerlige fænomen: Påskelatter. Det gik ud på, at præsten påskemorgen skulle bringe sin menighed til latter ved f.eks. at fortælle vitser, hvilket blev mødt af en masse konfessionel polemik. Men lo Jesus selv påskemorgen, og har latteren noget at lave i kirken i dag?
Anmeldelse
Freja Cæcilie Petri Bondgaard

13/4/22

Oscarvinderen Drive My Car er et langsomt roadtrip på japansk om sorg, kærlighed og kunsten at heleFor nylig havde den japanske film, Doraibu mai kâ (engelsk: Drive My Car), danmarkspremiere efter at have vundet prisen for bedste internationale film ved den netop afholdte Oscar-uddeling. Drive My Car er en smuk film om kærlighed, tab, sorgbearbejdelse og accept.
Anmeldelse
Freja Cæcilie Petri Bondgaard

30/3/22

Et uhyggeligt kunstværk om den motivløse ondskab‘Speak No Evil’ viser, hvor slemt det kan gå, når man lader den skandinaviske middelklassehøflighed vinde over den personlige integritet. Det skriver Freja Cæcilie Petri Bondgaard, der har anmeldt Christian Tafdrups aktuelle film.