Anmeldelse

16.09.24

Premium

Man forstår til fulde begrebet muse, når man ser denne smukke film

Vor anmelder har genset den franske film "Bonnard, Pierre og Marthe" fra sidste år og sammenligner den med en ny dansk fremstilling af dumme, liderlige mænd, som udnytter kvinder lige fra Gian Lorenzo Bernini (f. 1598) til Kanye West (f. 1977). Hvorfor er den feministiske samfundskritik altid så sort-hvid?

Hvis du ikke nåede at se Martin Provosts film Bonnard, Pierre og Marthe i biografen, kan du se den på Filmstriben. Alene den kendsgerning at den gik i så kort tid, siger noget om hvordan fransk kultur står mere og mere i skyggen af angelsaksisk og især amerikansk kultur. Samtidig er der i store dele af det franske kulturliv en modstand mod politisk korrekthed og wokeisme. Det ser man også i Bonnard, Pierre og Marthe, som havde premiere sidste år.

Baggrunden er virkelige personer og research. Filmen skildrer med skønhed, poesi og realistiske detaljer det livslange, stormfulde forhold mellem maleren Pierre Bonnard og hans store kærlighed, Marthe de Méligny. Han tilhørte kunstnergruppen les Nabis der ville gå længere end impressionisterne i dyrkelsen af farver og lys. Bonnard er blevet kaldt ”lykkens maler” fordi han skildrede idylliske, dagligdags situationer, hvor man især ser Marthe.

Premium

Dette indhold kan kun ses af medlemmer.

Månedlig betaling

48

Årlig betaling

550

Hvorfor blive medlem og betale? Fordi det er medlemmerne, der betaler for indholdet.
Vi har gjort det så billigt, at alle kan være med.

Kontrast stræber efter at blive:

Dit borgerlige anker i en woke tid

En autentisk borgerlig stemme

En borgerlige modvægt

Debat med bid, vid og humor

Dit borgerlige fællesskab