Anmeldelse

20.05.24

Premium

Mest krænkede vinder – alle andre taber

Ingen har som de svenske socialdemokrater, der havde magten i det meste af det 20. århundrede, men gradvist har givet den videre til narkobaroner og bandemedlemmer, ment, at de simpelthen har frembragt verdens bedste land. Selvretfærdigheden var, i hvert fald indtil for nylig, statsreligion. Ny reportagebog fra Sverige kaster lys over Europas mest tragiske samfundseksperiment, så selv danskere må kunne forstå, hvor galt det er fat.

Svenskerne har som bekendt overhalet danskerne højre om i udlændingedebatten. Mens vi er blevet trætte af al den snak om muslimer og tørklæder (det er jo bare et stykke stof!), er svenskerne trådt ind i den virkelighed, de selv har været dumme nok til at foranstalte i det, der engang var Europas mest etnisk homogene befolkning. Nu er det svenskerne, der ryster på hovedet ad danskernes liberale magelighed og naivitet, ligesom det er fra Sverige – ikke fra Danmark – at man skal høre sandheden om den islamiske kolonisering af Vesten og asylindvandringens konsekvenser.

Svenske Lars Åberg, som skriver nogle af de bedste debatbøger på den anden side af Øresund, skiller sig ud.

Da jeg traf ham for 15 år siden på en lille café i Malmø, var han flink, men af forståelige grunde utryg ved at blive set med mig, omgivet af hipstere og venstrefløjsere med forstand på baristakaffe og benklæder.

Premium

Dette indhold kan kun ses af medlemmer.

Månedlig betaling

48

Årlig betaling

550

Hvorfor blive medlem og betale? Fordi det er medlemmerne, der betaler for indholdet.
Vi har gjort det så billigt, at alle kan være med.

Kontrast stræber efter at blive:

Dit borgerlige anker i en woke tid

En autentisk borgerlig stemme

En borgerlige modvægt

Debat med bid, vid og humor

Dit borgerlige fællesskab