Anmeldelse

14.06.23

Premium

Skattefar skriver til nørdernes strandtur

Morten Okkels har læst tidligere V-minister Karsten Lauritzens bog om at skabe bedre politik. Det er ret nordjysk og rimelig sympatisk, mener anmelderen.
Karsten Lauritzen sad i Folketinget 2007-2022 og var skatteminister 2015-2019. I dag er han branchedirektør i Dansk Industri. (Foto: Emilie Lærke/Ritzau Scanpix)
Karsten Lauritzen sad i Folketinget 2007-2022 og var skatteminister 2015-2019. I dag er han branchedirektør i Dansk Industri. (Foto: Emilie Lærke/Ritzau Scanpix)

Måske var der flere end jeg, der blev overraskede over, at Karsten Lauritzen nu er bogaktuel. Den ordblinde tidligere politiker har i de senere år været åben om sit store besvær ved det skrevne sprog. Derfor er det i sig selv glædeligt, at han og Forlaget 28B ikke har ladet hans handicap stå i vejen for en grundigt redigeret udgivelse. 

Lad det gå langsomt er en overskuelig sag på omtrent 200 sider, som fungerer i flere spor, der følges ad. Bogen er grundlæggende et debatindlæg for at få ændret forudsætningerne for at bedrive dansk politik, på en måde der vil komme både politikken og politikerne til gode. De pointer kommer så til udtryk med fortælling og nedslag fra venstremandens egen historie.

Det er gået hurtigt for Karsten fra Løgstør, der kom i Folketinget som 24-årig, hvor han sad i knap fire perioder, til han takkede af for halvandet års tid siden. Tilsyneladende gik det for hurtigt. Ligesom andre politikere blev Karsten Lauritzen ramt af stress, netop som karrieren stod på sit højdepunkt som skatteminister i Lars Løkke Rasmussens sidste regeringer. 

Premium

Dette indhold kan kun ses af medlemmer.

Månedlig betaling

99

Afmeld når som helst

Årlig betaling

948

Spar 240 kr. med årsabonnement

Ubegrænset adgang til lukket indhold: artikler, analyser, debatter, videoer, interviews

Få Kontrast Nyhedsbrev i din indbakke flere gange om ugen. Så er du altid opdateret

Adgang til Kontrasts Ekkokammer på Facebook. Del og kommenter indhold med redaktionen

Oplæste artikler: Få alt indhold læst op af redaktionen, så du kan høre det hele på vejen