Debat

24.03.24

Premium

Dansk statsstøtte til kampen mod Israel

Hvorfor bliver vi ved med at give statsstøtte til dem, der kæmper for at fjerne Israel fra landkortet? De hævder et arbejde for menneskerettighederne, men i praksis arbejder de imod Israel. Tre store og respekterede danske statsstøttede NGO’ere går sammen med det palæstinensiske al-Haq, som også får dansk støtte, og anlægger sag mod den danske stat for våbeneksport til Israel.
Hvor længe endnu skal danske skattekroner gå til at bekæmpe Israel?
Hvor længe endnu skal danske skattekroner gå til at bekæmpe Israel?

Kontrast har i flere artikler behandlet statsstøtten til de propalæstinensiske organisationer. Nu har Jyllands-Posten også taget fat i al-Haq og samarbejdet med de tre danske NGO’ere. De har i fællesskab lagt sag an mod den danske stat for at standse eksporten af våben til Israel, - eller mere præcist: De vil standse Termas eksport af målsøgningsudstyr til USA, der bruger dem i F35-fly, der sælges blandt andet til Israel.

Mellemfolkeligt Samvirke og Oxfam Danmark modtager begge mere end 150 millioner kroner i årlig støtte fra den stat, de nu fører sag imod - sammen med Amnesty Danmark og den palæstinensiske al-Haq. Amnesty Danmark får i følge egne oplysninger ikke statsstøtte, men al-Haq modtager støtte, både direkte fra Danmark og fra EU.

Israel har al-Haq på listen over terrororganisationer, og lederen af al-Haq, Shawan Jabarin har udrejseforbud i Israel og i Jordan.

Premium

Dette indhold kan kun ses af medlemmer.

Månedlig betaling

48

Årlig betaling

550

Hvorfor blive medlem og betale? Fordi det er medlemmerne, der betaler for indholdet.
Vi har gjort det så billigt, at alle kan være med.

Kontrast stræber efter at blive:

Dit borgerlige anker i en woke tid

En autentisk borgerlig stemme

En borgerlige modvægt

Debat med bid, vid og humor

Dit borgerlige fællesskab