Debat

13.06.22

Premium

’Fremtidens Danmark’ har spillet fallit

Malene Møller Hall: Velfærdsstaten skulle være en hestesko for dem, der havde mindst. Men den er snarere blevet en hæmsko for dem, der har mest, og en magelighedsbillet for massen og middelklassen. Velfærdsstaten har fjernet selvhjulpenhed og personligt ansvar.

I øjeblikket sender DR en ny dokumentarserie om den tidligere statsminister Jens Otto Krag og hans øjensynligt stormende ægteskab med Matador-darlingen Helle Virkner. Krag og Virkner tager afsæt i deres forliste forhold, men hvad der er langt mere interessant, er den sideløbende fortælling om spadestikkene til opbygningen af den danske velfærdsstat. Krag er nemlig en af hovedarkitekterne på vores forkætrede og snart altopslugende, stat. 

Til trods for at serien – hermed erkendt – ér velproduceret, kalder sådan en omgang mediestøttet, socialdemokratisk propagandavideo unægtelig på en lige så stor omgang kritiske overvejelser. Mens DR går Krag og Virkners kærlighedsforhold i sømmene, kan vi andre kaste noget mere nødvendig opmærksomhed på konsekvenserne af den samfundsmodel, som vi kender i dag, og som i høj grad fører til umyndiggørelse, mismod og systemtænkning.

Premium

Dette indhold kan kun ses af medlemmer.

Månedlig betaling

99

Afmeld når som helst

Ubegrænset adgang til lukket indhold: artikler, analyser, debatter, videoer, interviews

Få Kontrast Nyhedsbrev i din indbakke flere gange om ugen. Så er du altid opdateret

Adgang til Kontrasts Ekkokammer på Facebook. Del og kommenter indhold med redaktionen

Oplæste artikler: Få alt indhold læst op af redaktionen, så du kan høre det hele på vejen