Debat

11.11.22

Hvem er det, der ikke vil fradrag til Christiania-cykler?

Malthes Mangfoldighedsspalte: Der er sket en massakre på Klimafeministisk Velfærdsparti. Hvad er det for nogle håbløse vælgere, der stemmer i Nørre Yddinge?

Malthe Busk er Kontrasts mangfoldighedsrepræsentant. I Malthes Mangfoldighedsspalte kan du følge hans forunderlige liv. Malthe er totalt en rigtig person og ikke noget, som nogen bare har fundet på. Enhver lighed med nulevende eller afdøde personer er utilsigtet.

Tirsdag aften, 1. november
Valgfest i Klimafeministisk Velfærdspartis lokaler. Vi følger spændt resultatet på storskærm, mens de forskellige valgsteder bliver talt op. Partisekretær Tjalfe forklarer, at selvom vi ikke nåede at indsamle nok underskrifter til at blive opstillingsberettigede, kan folk stadig stemme på os ved at skrive partiets navn på stemmesedlen.

“Det kaldes write-in, og de gør det hele tiden i USA,” som han forklarer.

Om lidt kommer de første resultater. De små valgsteder er de hurtigste til at tælle stemmer op, og stemningen i rummet er elektrisk, mens stemmetallene for Søndre Nissum ruller frem på skærmen.

Nul stemmer til Klimafeministisk Velfærdsparti.

Nul stemmer? NUL stemmer? Nul stemmer til fradrag for Christiania-cykler, projektmageri på skoleskemaet og gratis psykologhjælp til unge med klimaangst?

Tjalfe beroliger mig med, at vi ikke har ført valgkamp i Søndre Nissum. Hvordan skulle vælgerne vide, at de kunne stemme på os, når vi ikke har hængt plakater op, uddelt valgmateriale, eller gået dør til dør og sunget “Vi voksne kan også være bange”?

En halv time senere
Der er kommet resultater fra flere valgsteder, og vores parti har stadig ikke fået nogen stemmer. Jeg er inde på Indenrigsministeriets hjemmeside for at finde ud af, hvem man skal ringe til, hvis man har mistanke om valgfusk. Der må ligge en kasse et eller andet sted med vores stemmer, som de har glemt at tælle.

Men nu kommer stemmetallene for Nørre Yddinge. Der var jeg til debat! Vi må med garanti have fået nogen stemmer dér. Jeg får dysset forsamlingen ned, så vi alle sammen kan se stemmetallet, når det kommer på storskærmen.

… Nul. Ikke en eneste har stemt på os.

Tjalfe forsøger at forklare, at vores vælgere er unge storbymennesker, som bor i de store universitetsbyer. Jeg går i baren.

To timer senere
Vi har stadig ikke fået nogen stemmer og er gået i gang med en drikkeleg: Man skiftes til at nævne et af de 72 forskellige køn, og hvis man kommer til at nævne ét, der allerede er blevet nævnt, skal man tage en tår. Jeg er halvsnaldret og forsøger at huske, om astralkøn er blevet nævnt, da Frederick ringer.

Han er til Liberal Alliances valgfest sammen med chefredaktør Mikkel Andersson. Der er høj musik og hurra-råb i baggrunden, så jeg har svært ved at høre ham. Han spørger, om ikke vi har lyst til at komme forbi. Der er næsten ikke nogen kvinder til LA’s fest; der er kun toiletkø til herretoilettet, forklarer han.

De fleste fra vores valgfest smutter over til de lyseblå CBS-skjorter. Jeg bliver tilbage og rydder op, før jeg går hjem.

Mandag morgen
Massakren er en realitet. Klimafeministisk Velfærdsparti fik ikke en eneste write-in-stemme. Frie Grønne kom heller ikke over spærregrænsen. Hvem havde forestillet sig, at en koalition mellem fundamentalistiske muslimer og regnbuefamilier kunne gå galt?

Jeg tager en reparationsbajer og går ned efter morgenbrød.

I køen til bageren tager jeg telefonen frem og læser reaktioner fra partimedlemmer i vores interne Facebook-gruppe. “Håbløs kampagne,” er der en, der skriver. “Komme i Folketinget uden at stå på stemmesedlen? Hvad havde vi regnet med?” spørger en anden.

Jeg scroller hurtigt videre, da jeg ser, at en af kommentarerne nævner mit navn:

“Når man på rekordtid har mistet hele vælgergrundlaget gennem en katastrofal valgkamp med stribevis af fejl, må man selvfølgelig også vurdere, om vi har den rigtige forperson. Malthes popularitet er i meget høj grad blevet skabt af en kombination af ubegrænset adgang til Kontrasts firmakort og en for veganere forholdsvis venlig udstråling og i mindre grad af politiske resultater.”

Hvem sagde, at sejren har mange fædre, men nederlaget er forældreløst? Jeg tror, at mit elskede parti er ved at tage en faderskabstest.

Følg med i mere af Malthes forunderlige liv næste gang. Og husk, at du også kan følge @MaltheBusk på Twitter.

Nyhedsbrev

Bliv opdateret, når der er nyt fra
Kontrast

Indtast din e-mail-adresse, og få nyt fra det borgerlige Danmark, artikler, analyser, debatter, anmeldelser og information om fordele og tilbud fra Kontrast. 


Newsletter