Debat

19.12.23

Premium

Naivt at tro at universiteterne er politisk og ideologisk neutrale

"Identitetspolitikken siver ned i de mindste sprækker og udvander fornuftens autoritet", skriver Mike Bruun-Lander om Københavns Universitet. Han opfordrer til, at i stedet for at stræbe efter politisk neutralitet, bør man kæmpe for, at flere bliver ansat, som tør sprænge ekkokammeret. "Kæmper de studerende virkelig for minoriteters ret til ‘safe spaces’? Eller erobrer de snarere territorium og retten til ikke at blive forstyrre i deres verdensbillede?", spørger han i denne kronik

Jeg er i gang med min anden universitetsuddannelse, og har måtte erkende, at for at få gavn af universitetets indhold, må jeg overkomme universitetet. Hvad mener jeg med dette?

Jo, historien viser, at fra grundlæggelsen af det første universitet i Bologna i 1088 til i dag, har hver tidsperiode været dækket af skyer af ideologi. Vi hører ofte, at universiteter bør stræbe efter at være politisk neutrale for at opretholde deres uafhængighed og integritet. Det indebærer, at institutionen ikke bør favorisere eller diskriminere visse ideologier, men i stedet bør fokusere på videnskabelig objektivitet og frihed til at udforske forskellige perspektiver. Altså et meritokrati, hvor "meritter", det vil sige uddannelse, erfaring og dygtighed, er afgørende for den enkeltes position.

Premium

Dette indhold kan kun ses af medlemmer.

Månedlig betaling

55

Årlig betaling

550

Hvorfor blive medlem og betale? Fordi det er medlemmerne, der betaler for indholdet.
Vi har gjort det så billigt, at alle kan være med.

Kontrast stræber efter at blive:

Dit borgerlige anker i en woke tid

En autentisk borgerlig stemme

En borgerlige modvægt

Debat med bid, vid og humor

Dit borgerlige fællesskab