Debat

12.06.24

Premium

Terror betaler sig

Terrorangrebet begået af Hamas den 7. oktober sidste år er blevet belønnet. FN har besluttet af optage Palæstina, EU og den internationale presse har ensidigt valgt side til fordel for palæstinenserne, og senest har Sikkerhedsrådet vedtaget en resolution, der sikrer Hamas overlevelse. Men Israel kommer ikke til at give efter, skriver Poul Højlund, som fastslår, at om end håb ikke er en strategi – er håb nødvendigt i Mellemøsten.
Hamas terrorangreb på blandt andet en musikfestival og en række af Israels sydlige kibbutzer den 7. oktober sidste år kostede 1.200 civile israelere livet. Af de mange gidsler, som Hamas bortførte, er 120 af dem fortsat i terroristernes varetægt.

FN’s Sikkerhedsråd vedtog på amerikansk initiativ den 10. juni en resolution om våbenhvile mellem Israel og Gaza. Rusland undlod at stemme, og resolutionen kunne derfor vedtages enstemmigt. Resolutionen er en tre-faset plan for varig fred i Mellemøsten, inklusive en to-statsløsning med et selvstændigt Palæstina side om side med Israel.

Resolutionen er Biden-administrationens forslag fra den 31. maj, og den endelige tekst følger Biden-forslaget ret præcist. I overskrifter hedder de tre faser:

1.      En seks uger lang, omgående og fuldstændig våbenhvile med frigivelse af gidsler, vel at mærke ikke alle, men kvinder, børn, ældre og dræbte gidsler

2.      Tilbagetrækning af israelsk militær fra alle beboede områder i Gaza, og samtidig frigivelse af alle gidsler samt løsladelse af fanger fra israelske fængsler

3.      Egentlige fredsforhandlinger, der skal munde ud i etableringen af en demokratisk palæstinensisk stat, genopbygningn af Gaza og med både Israels og et nyt Palæstinas ret til at leve i fred bag anerkendte og sikre grænser.

Premium

Dette indhold kan kun ses af medlemmer.

Månedlig betaling

48

Årlig betaling

550

Hvorfor blive medlem og betale? Fordi det er medlemmerne, der betaler for indholdet.
Vi har gjort det så billigt, at alle kan være med.

Kontrast stræber efter at blive:

Dit borgerlige anker i en woke tid

En autentisk borgerlig stemme

En borgerlige modvægt

Debat med bid, vid og humor

Dit borgerlige fællesskab