Debat

23.02.22

Premium

Vil I den totale krænkelsesparathed?

Chefredaktørens Blok: Politiken går skamløst Se & Hør i bedene med forargede rapporter fra nattelivet, hvor borgerlige har citeret en antinazistisk sketch. Det er både fjollet journalistik og hyklerisk, da Politiken næppe ville gå kritisk til røde politikere på lignende måde.
Foto: Orf3us/Creative Commons
Foto: Orf3us/Creative Commons

Da jeg først læste Politikens historie om, at LA-partileder Alex Vanopslagh og en masse andre havde krænket andre gæster på den navnkundige vinstue Toga (hvor meget få i øvrigt drikker vin), kunne jeg indledningsvist ikke lade være med at grine højt. Her ved jeg, at halvdelen af Twitter vil tænke “Hvor vover han! Nazisme er jo ikke sjovt, nazisme er folkedrab og ondskab!”. Det sidste har de fuldstændig ret i, men det ændrer ikke ved, at nazisme også kan være rigtig sjovt.

For ikke nok med, at nazismes fremtrædelsesformer kan være komiske i al deres autoritært megalomane og rituelt opstyltede selvhøjtidelighed, som Chaplin demonstrerede, så er tabuet omkring nazisme er også sjovt, spørg bare Mel Brooks eller John Cleese

Premium

Dette indhold kan kun ses af medlemmer.

Månedlig betaling

99

Afmeld når som helst

Årlig betaling

948

Spar 240 kr. med årsabonnement

Ubegrænset adgang til lukket indhold: artikler, analyser, debatter, videoer, interviews

Få Kontrast Nyhedsbrev i din indbakke flere gange om ugen. Så er du altid opdateret

Adgang til Kontrasts Ekkokammer på Facebook. Del og kommenter indhold med redaktionen

Oplæste artikler: Få alt indhold læst op af redaktionen, så du kan høre det hele på vejen