Essay

01.09.24

Premium

Globalismen dirigerer politikken

Boardingpas til den store landsby. Statsministerens inviterede på sit pressemøde i denne uge danskerne med på en rejse til fremtiden, men danskerne må kun tage håndbagage med. Kufferten med danske værdier og kultur er forsvundet og befinder sig på et bagagebånd et ukendt sted i verden. Danskerne får blot mere fra den globale præmis. Ulrik Søberg trækker linjen tilbage til Corona-håndteringen.

Umiddelbart fralagde jeg mig omkring marts 2020 den uvane at følge nuværende regeringspressemøder og anden uskøn polemik, der måtte udgå derfra. Jeg holder mig derfor som oftest til analyser derom.

Det er fra disse kanter, at jeg som borger blev opmærksom på regeringens præsentation af deres nyeste ideer for Danmark. Grundlæggende emner som et internationalt, konkurrencedygtigt og klimaparat Danmark blev udfoldet og med det, hele tre nye ministerier til at bære deres ide om Danmark ind i fremtiden.

Fra regeringens egne udsagn og adfærd er det svært at afkode både ideen og retningen for fremtiden, da ord sjældent passer til handlinger. Med det nye udspil og statsministerens blaserte legitimering af de tre nye ministerier, inviterer regeringen vel på sin egen facon danskerne med på en skråsikker rejse ind i fremtiden.

Her lader det til at danskerne kun må tage håndbagage med, mens kufferten med danske værdier og kultur er forsvundet og lige nu befinder sig på et bagagebånd et ukendt sted i verden. Dermed får danskerne mere fra den globale præmis og den politik som denne præmis tillader politikerne at manøvrere indenfor.

Premium

Dette indhold kan kun ses af medlemmer.

Månedlig betaling

48

Årlig betaling

550

Hvorfor blive medlem og betale? Fordi det er medlemmerne, der betaler for indholdet.
Vi har gjort det så billigt, at alle kan være med.

Kontrast stræber efter at blive:

Dit borgerlige anker i en woke tid

En autentisk borgerlig stemme

En borgerlige modvægt

Debat med bid, vid og humor

Dit borgerlige fællesskab