Essay

29.12.24

Premium

Sådan virker konservativ aktivisme i USA

Woke-bevægelsen har formået at etablere magtstrukturer, der har trukket store virksomheder med sig ud på skråplanet. På paradoksal vis er alting blevet politiseret, uden at noget er blevet sat til politisk debat. Jørgen Dalsgaard rapporterer fra USA, hvor konservative aktivister har taget kampen op.

Bilproducenten Nissan har netop accepteret at tilbagerulle en række af dets DEI-projekter. DEI er en forkortelse for begreberne diversitet, lighed og inklusion, der som en steppebrand jog igennem alle USA's institutioner efter Black Lives Matter-optøjerne i 2020.

Men som i stigende grad er kommet under beskydning for at signalere en slags maoistisk kulturrevolution.

Med Donald Trumps indtog i Det Hvide Hus er der udsigt til massefyringer inden for den statslige del af DEI-bureaukratiet, men opgøret har allerede længe været i gang på græsrodsniveau og i forhold til private virksomheder.

Konservativ forbrugerboykot er i de sidste par år blevet et fænomen, man må tage alvorligt, og Nissan er blot det seneste af en lang række eksempler på firmaer, der stempler ud af kulturkrigen og opgiver ”woke-kapitalismen”.

Premium

Dette indhold kan kun ses af medlemmer.

Månedlig betaling

55

Årlig betaling

550

Hvorfor blive medlem og betale? Fordi det er medlemmerne, der betaler for indholdet.
Vi har gjort det så billigt, at alle kan være med.

Kontrast stræber efter at blive:

Dit borgerlige anker i en woke tid

En autentisk borgerlig stemme

En borgerlige modvægt

Debat med bid, vid og humor

Dit borgerlige fællesskab