Debat
Jørgen Dalsgaard

25/12/21

Tanker om at bruge troen som instrumentJørgen Dalsgaard: Der er noget impotent over at håndtere åndelige strømninger i et sociologisk fugleperspektiv. Et vigtigt problem i at bruge troen som vejen til en bedre verden er blevet overset i den ellers interessante debat om kristendommens comeback i Vesten.
Debat
Jørgen Dalsgaard

20/10/21

Kritik af et tværpolitisk fejlgrebFornuft handler om at tage hinandens argumenter alvorligt, men borgerlige debattører efteraber desværre en terapeutisk debatform, vi ellers kender fra venstrefløjen, skriver Jørgen Dalsgaard i sin kritik af Mikael Jalving, Douglas Murray m.fl.
Debat
Jørgen Dalsgaard

10/9/21

Den filosofiske lektie fra AfghanistanDet åndelige i mennesket går andre veje, end hvad man påvirker ved den rå magt. Jørgen Dalsgaard reflekterer over, hvad der er moralen af Vestens nederlag i Afghanistan. Det er også et spørgsmål om dannelse, mener han.
Debat
Jørgen Dalsgaard

09/7/21

Pseudovidenskab som degenereret positivismeSkal det være sådan på humaniora, at unge mennesker forstener i slagord og mangler evnen til at sætte sig ind i andres synspunkter? Cand.phil. Jørgen Dalsgaard melder sig i debatten om pseudoforskning.