Kommentar

13.06.24

Premium

Når en stoiker går ind i politik

Velfærdsstaten er en slags politisk missionærstilling; det kan aldrig gå helt galt, men i længden bliver det lidt uinspirerende. For jo mere man overlader til staten, jo mindre næstekærlighed og personligt ansvar føler man også. Viviane Nibe Karlsen forklarer, hvorfor hun går ind i politik.

”I sidste uge skrev du om stoisk tilgang til livet; i denne uge springer du pludselig ud som ansat i et nyt, politisk parti. Kunne du ikke lave en artikel om, hvordan de to ting hænger sammen”, spurgte min redaktør mig forleden.

Og jo – det vil da jeg meget gerne. Set fra mit lille hjørne af verden, så er de to ting nemlig slet ikke så modsætningsfyldte, som det umiddelbart kunne se ud, men burde være betingede af hinanden.

Med en let omskrivning af Platon så skal filosoffer være konger og konger filosoffer, for så ville politik i højere grad blive ført ud fra en universel forståelse af den menneskelige natur fremfor være resultatet af smålighed, magtsyge eller – værre endnu - misforstået godhed og systemisk omklamring.

Premium

Dette indhold kan kun ses af medlemmer.

Månedlig betaling

48

Årlig betaling

550

Hvorfor blive medlem og betale? Fordi det er medlemmerne, der betaler for indholdet.
Vi har gjort det så billigt, at alle kan være med.

Kontrast stræber efter at blive:

Dit borgerlige anker i en woke tid

En autentisk borgerlig stemme

En borgerlige modvægt

Debat med bid, vid og humor

Dit borgerlige fællesskab