Kommentar

04.07.24

Premium

Vi bombarderes med vejrporno

Den konstante strøm af vejrkatastrofer, der flimrer over skærmen, skaber en fornemmelse af, at det hele tiden bliver værre. Men som Bjørn Lomborg redegør for, så dør langt færre mennesker i dag af ekstremt vejr end tidligere. Når vi bliver rigere, tilpasser vi os, og det redder liv.

Når man ser Nyhederne, får man indtryk af, at klimaændringer efterhånden gør det umuligt at leve på kloden. Vi bliver bombarderet med billeder af oversvømmelser, tørker, storme og skovbrande. Vi ser ikke blot de dødbringende hændelser, der sker i nærheden, men også katastrofer fra fjerne egne, så længe billederne er skræmmende nok.

Denne konstante strøm af katastrofer skaber et voldsomt misvisende indtryk og gør det sværere at udforme de rette klimapolitikker.

Data viser, at klimarelaterede hændelser som oversvømmelser, tørker, storme og skovbrande ikke dræber flere mennesker. Tværtimod er antallet af dødsfald faldet markant. Over det seneste årti er klimarelaterede katastrofer ansvarlige for 98% færre dødsfald end for hundrede år siden.

Premium

Dette indhold kan kun ses af medlemmer.

Månedlig betaling

48

Årlig betaling

550

Hvorfor blive medlem og betale? Fordi det er medlemmerne, der betaler for indholdet.
Vi har gjort det så billigt, at alle kan være med.

Kontrast stræber efter at blive:

Dit borgerlige anker i en woke tid

En autentisk borgerlig stemme

En borgerlige modvægt

Debat med bid, vid og humor

Dit borgerlige fællesskab