Er de kyniske, naive eller bare dumme

Hvorfor rotter det akademiske establishment sig sammen og bruger bagvaskelse og ufine kneb for at lukke munden på de forskere, som kritiserer islam og eksponerer islams ambitioner om at sprede sin indflydelse til de sekulære liberale demokratier. Det er jo også deres frihed, der er på spil?

I den seneste tid har vi endnu engang måtte erfare, at der eksisterer en alliance mellem udprægede venstreorienterede forskere og studerende på den ene side og de islamiske globale organisationer på den anden.

Hvad ønsker de venstreorienterede at opnå, og hvordan kan de skjule for sig selv og hinanden, at de ikke forsker efter ny viden, men lader sig lede af ideologi og politik? Er de kyniske, naive eller bare dumme?

Det undrede mig i 70’erne, da jeg var ung, at marxister på universiteterne havde så let ved at lyve for sig selv og vælge blindhed frem for klarsyn. Det harmonerede meget dårligt med et akademisk livssyn.

Åbenbart er jeg ikke blevet klogere på 50 år, for det undrer mig lige så meget i dag, hvor en ny generation af neomarxister opfører det samme teater for hinanden og ødelægger kvaliteten af de videregående uddannelser for alle.

Og de forsøger samtidig at forpeste tilværelsen for de af deres kolleger, som stadigvæk har deres videnskabelige integritet i behold.

I fredags skrev professor ved Det Teologiske Institut på Københavns Universitet Thomas Hoffmann i Weekendavisen om, hvordan han systematisk bliver bagvasket og forsøgt miskrediteret.

Der er ligefrem oprettet en hjemmeside til formålet, og kampagnen imod ham er internationalt organiseret.

Velorganiseret hetz mod islamkritikere
Det er initiativet kaldet ’The Bridge Intiative’, som har sat smædeartiklen mod Thomas Hoffmann på forsiden. ’The Bridge Initiative’ bor på Georgetown University og er sat i verden for at bekæmpe islamofobi – et begreb opfundet af OIC og venstreorienterede akademikere som en betegnelse for islam-kritik.

Det kaldes et flerårigt forskningsprojekt, men er en politisk kamporganisation. Der er ikke noget forskning på deres hjemmeside, men masser af politisk mistænkeliggørelse af kritikere af islam.

Lederen af ’The Bridge Initiative’ hedder John L. Esposito. Han er det akademiske establishments grand old man inden for islamforskning, og der er ikke den FN-komite eller interreligiøse organisation, han ikke har været inde over.

I 2005 blev han leder af et center på universitetet i Georgetown, der skulle forske i forholdet mellem islam og vesten. Den saudiske prins Al Waleed bin Talal Al Saud betalte 20 millioner dollars til foretagendet.

Prinsen har i tidens løb fået sig en større portefølje af vestlige universiteter, som han betaler rundhåndet for at ’forske’ i islam.

Koalitionen mellem akademikere i Vesten og de reaktionære arabiske wahabister foregår ganske åbenlyst. Der er ikke noget hemmeligt ved det.

Det er der heller ikke, når OIC så bruger forskningen fra de arabisk-finansierede institutter og deres distingverede og anerkendte professorer til at ’dokumentere’ i FN at islamofobi er en voldsom svøbe i Vesten.

Hvad har Thomas Hoffmann gjort galt
Thomas Hoffmanns forbrydelse er, at han ikke viger tilbage fra at kritisere islam og den måde, islam praktiseres på, når han finder det nødvendigt. Han var også aktiv modstander af den såkaldte koranlov, som lå OIC meget på sinde, at vi skulle have indført.

Og så har han skrevet forordet til en fransk forskerkollegas danske udgave af en bog, som redegør for det islamiske broderskabs organisering og udbredelse i Europa.

Den franske forskerkollega - Florence Bergeaud-Blackler - har i sit hjemland mødt den samme form for bagvaskelse, forsøg på udelukkelse af den akademiske forskerverden og sågar modtaget trusler på livet, så hun i perioder har måttet leve med politibeskyttelse.

Hendes bog blev så forleden omtalt og anmeldt i en artikel på Altinget af en anden dansk forskerkollega, som i modsætning til Thomas Hoffman er med i det akademiske establishment.

Manni Crone heder hun. Hun er 60 år gammel, seniorforsker ved det statsejede forskningsinstitut DIIS og uddannet phd. Fra Sociologisk Institut på Københavns Universitet.

Anmeldelsen ligger tæt på et karaktermord af Florence Bergeaud-Blackler og nedgør hendes forskning så voldsomt, at man undrer sig over, at hun overhovedet har kunnet få noget publiceret i Frankrig.

Heldigvis viste Altinget så megen pli, at de gav Florence Bergeaud-Blackler mulighed for genmæle. Og det gør hun godt.

Opfordring
Hvis der er nogen blandt vores læsere, som har en føling med det akademiske miljø og måske kan forklare, hvad det er, der foregår, og om de ansatte forskere er kyniske, naive eller dumme, så skriv til Kontrast.

 

Nyhedsbrev

Bliv opdateret, når der er nyt fra
Kontrast

Indtast din e-mail-adresse, og få nyt fra det borgerlige Danmark, artikler, analyser, debatter, anmeldelser og information om fordele og tilbud fra Kontrast. 


Newsletter