Video

12.09.21

Premium

Donbæk: Alt ved Rigsretten er besynderligt

Rigsretten bærer præg af, at vi aldrig har vidst, præcis hvad den går ud på, mener advokat Leif Donbæk, der har en bog på vej om institutionen. Han vil gerne have ændret på Rigsretten, inden den næste sag dukker op, og det fortæller han mere om her i Interviewet.

Det politiske Danmark holder vejret, mens tidligere integrationsminister Inger Støjberg sidder på anklagebænken i den blot anden rigsretssag i moderne tid. Men er det den optimale måde, det foregår på? Nej, mener advokat Leif Donbæk, som har en bog på vej om Rigsretten og har kaldt institutionen for en total anakronisme. Vi burde få andre og bedre regler i stand for fremtiden, mener han. 

“Man siger, det er en særlig domstol. Men alt ved Rigsretten er lagt an på, at den ikke er særlig. I praksis behandler man sagerne, som om det er en banal straffesag. For det meste af processens vedkommende, bortset fra hvem der er dommerne og nogle enkelte andre småting, er der ikke stor forskel mellem det, der sker med Inger Støjberg lige nu og det, der vil ske med en banal voldssag i Københavns Byret.”

Premium

Dette indhold kan kun ses af medlemmer.

Månedlig betaling

99

Afmeld når som helst

Årlig betaling

948

Spar 240 kr. med årsabonnement

Ubegrænset adgang til lukket indhold: artikler, analyser, debatter, videoer, interviews

Få Kontrast Nyhedsbrev i din indbakke flere gange om ugen. Så er du altid opdateret

Adgang til Kontrasts Ekkokammer på Facebook. Del og kommenter indhold med redaktionen

Oplæste artikler: Få alt indhold læst op af redaktionen, så du kan høre det hele på vejen