Video

28.02.22

Premium

Ytringsfrihed er en historisk undtagelse

Kontrast møder forfatter og debattør Jacob Mchangama for at tale om ytringsfriheden, som ikke er en given ting, men faktisk byder de fleste imod på et følelsesmæssigt plan. Mchangama er aktuel med ny bog om et evigt aktuelt tema.

Jacob Mchangama er gæst hos í Interviewet på Kontrast for at tale om sin nye bog, Free Speech: A History from Socrates to Social Media. Jacob Mchangama har haft fokus på ytringsfrihed i mange år efterhånden, og hans interesse var særligt foranlediget af det voldsomme efterspil, da Jyllands-Posten publicerede nogle meget omtalte tegninger. 

“Ytringsfriheden var som at trække vejret, det var noget, vi tog for givet, og der var ikke rigtig nogen reelle trusler mod den. Lige pludselig eksploderer Muhammed-krisen, og så ser man, at dem, der ligesom var oplysningstidens arvtagere, begynder at sige, at måske er ytringsfriheden ikke så god, eller i hvert fald skal den bruges ansvarligt, måske bruger man den racistisk … og så var der nogle af dem på højrefløjen, som syntes, det var okay at forbyde Koranen,” siger Mchangama.  

Premium

Dette indhold kan kun ses af medlemmer.

Månedlig betaling

48

Årlig betaling

550

Hvorfor blive medlem og betale? Fordi det er medlemmerne, der betaler for indholdet.
Vi har gjort det så billigt, at alle kan være med.

Kontrast stræber efter at blive:

Dit borgerlige anker i en woke tid

En autentisk borgerlig stemme

En borgerlige modvægt

Debat med bid, vid og humor

Dit borgerlige fællesskab