Video

28.02.22

Premium

Ytringsfrihed er en historisk undtagelse

Kontrast møder forfatter og debattør Jacob Mchangama for at tale om ytringsfriheden, som ikke er en given ting, men faktisk byder de fleste imod på et følelsesmæssigt plan. Mchangama er aktuel med ny bog om et evigt aktuelt tema.

Jacob Mchangama er gæst hos í Interviewet på Kontrast for at tale om sin nye bog, Free Speech: A History from Socrates to Social Media. Jacob Mchangama har haft fokus på ytringsfrihed i mange år efterhånden, og hans interesse var særligt foranlediget af det voldsomme efterspil, da Jyllands-Posten publicerede nogle meget omtalte tegninger. 

“Ytringsfriheden var som at trække vejret, det var noget, vi tog for givet, og der var ikke rigtig nogen reelle trusler mod den. Lige pludselig eksploderer Muhammed-krisen, og så ser man, at dem, der ligesom var oplysningstidens arvtagere, begynder at sige, at måske er ytringsfriheden ikke så god, eller i hvert fald skal den bruges ansvarligt, måske bruger man den racistisk … og så var der nogle af dem på højrefløjen, som syntes, det var okay at forbyde Koranen,” siger Mchangama.  

Premium

Dette indhold kan kun ses af medlemmer.

Månedlig betaling

99

Afmeld når som helst

Årlig betaling

948

Spar 240 kr. med årsabonnement

Ubegrænset adgang til lukket indhold: artikler, analyser, debatter, videoer, interviews

Få Kontrast Nyhedsbrev i din indbakke flere gange om ugen. Så er du altid opdateret

Adgang til Kontrasts Ekkokammer på Facebook. Del og kommenter indhold med redaktionen

Oplæste artikler: Få alt indhold læst op af redaktionen, så du kan høre det hele på vejen