Stemmer du Cæsar på tirsdag?Nicolai Svejgaard Poulsen: Cæsarismen, der laver sine egne regler, spirer i dansk politik. Lige fra Frederiksen over Løkke til Støjberg.
Venstrefløjen tilbyder tryghed, borgerlige bør tilbyde meningNicolai Svejgaard Poulsen: Mennesker har brug for at gøre en forskel for andre for at opleve et meningsfuldt liv. En central borgerlig vision bør handle om, at vi tilskynder og fremelsker mere af dét. Det indebærer bedre vilkår for familien, civilsamfundet og ejerskabet, og det går hånd i hånd med kampen mod høje skatter, bureaukrati og tvang.
Det bliver kun mere voldsomt herfraNicolai Svejgaard Poulsen: Tror du, at verden snart falder til ro igen, bliver du nok skuffet over 2020’erne. Eksperter som Peter Zeihan og Peter Turchin tegner et billede af en dramatisk udvikling i nær fremtid, og der lader desværre til at være kvalificeret grundlag for de dystre udsigter.
Vi har brug for de borgerlige eliterNicolai Svejgaard Poulsen: Borgerlig tilbagegang er ikke kun et spørgsmål om vælgernes dom. Den skyldes i høj grad, at eliterne inden for erhvervsliv, kultur og uddannelse er rykket politisk til venstre. Denne tendens er det nødvendigt at modvirke, hvis der stadig skal være håb om væsentlige og langsigtede ændringer af samfundet.
En dag bliver vi alle sammen enige om at droppe vores smartphonesNicolai Svejgaard Poulsen: Var du også lykkeligere med en Nokia 3310? Ingen kan lide at være afhængige af deres smartphones, men vi er det alligevel. På et tidspunkt kommer revolutionen, og folk vil se tilbage på deres telefonmisbrug som frelste eksrygere på deres smøger.
Tre erfaringer om Ukraine, som Beijing bør notere sigNicolai Svejgaard Poulsen: Krigen i Ukraine har vist, at den liberale verdensorden står stærkere, end mange ellers troede. Den kendsgerning er et lyspunkt midt i en tragedie og kan forhåbentlig også blive et lærestykke for Kina.
Manden, der udtrykker Putins verdensbilledeNicolai Svejgaard Poulsen: Filosoffen Aleksandr Dugin har formuleret den ideologiske begrundelse for Ruslands brutale og kyniske magtpolitik. Det meste er vrøvl, men det er et studie værd som betydningsfuldt og sågar fascinerende vrøvl.
Hvis ikke meritokrati, hvad så?Journalisten Adrian Wooldridge har skrevet en læseværdig bog om meritokratiets historie. ‘The Aristocracy of Talent: How Meritocracy Made the Modern World’ er samtidig et vellykket forsvar for meritokratiet i sig selv, skriver anmelder Nicolai Svejgaard Poulsen.
Organisationsfiduserne marcherer!Nicolai Svejgaard Poulsen: Hvem er det, der driver erhvervslivets politiske engagement i form af verdensmål, kønskvoter og seksualpolitik? Jo, der er tale om en fremmarch af den moderne type, som vi kan kalde organisationsfiduser.
Derfor er ‘The Last Jedi’ en højreorienteret Star Wars-filmLad dig ikke narre af lilla hår eller overdrevne plottwists. ‘The Last Jedi’ saver fuldstændig benene af venstrefløjens 68’er-selvforståelse som heltene, uanset om det var instruktørens intention eller ej. Det skriver Nicolai Svejgaard.