Debat
Nicolai Svejgaard Poulsen

02/6/22

En dag bliver vi alle sammen enige om at droppe vores smartphonesNicolai Svejgaard Poulsen: Var du også lykkeligere med en Nokia 3310? Ingen kan lide at være afhængige af deres smartphones, men vi er det alligevel. På et tidspunkt kommer revolutionen, og folk vil se tilbage på deres telefonmisbrug som frelste eksrygere på deres smøger.
Debat
Nicolai Svejgaard Poulsen

28/3/22

Tre erfaringer om Ukraine, som Beijing bør notere sigNicolai Svejgaard Poulsen: Krigen i Ukraine har vist, at den liberale verdensorden står stærkere, end mange ellers troede. Den kendsgerning er et lyspunkt midt i en tragedie og kan forhåbentlig også blive et lærestykke for Kina.
Debat
Nicolai Svejgaard Poulsen

06/3/22

Manden, der udtrykker Putins verdensbilledeNicolai Svejgaard Poulsen: Filosoffen Aleksandr Dugin har formuleret den ideologiske begrundelse for Ruslands brutale og kyniske magtpolitik. Det meste er vrøvl, men det er et studie værd som betydningsfuldt og sågar fascinerende vrøvl.
Anmeldelse
Nicolai Svejgaard Poulsen

20/2/22

Hvis ikke meritokrati, hvad så?Journalisten Adrian Wooldridge har skrevet en læseværdig bog om meritokratiets historie. ‘The Aristocracy of Talent: How Meritocracy Made the Modern World’ er samtidig et vellykket forsvar for meritokratiet i sig selv, skriver anmelder Nicolai Svejgaard Poulsen.
Debat
Nicolai Svejgaard Poulsen

11/1/22

Organisationsfiduserne marcherer!Nicolai Svejgaard Poulsen: Hvem er det, der driver erhvervslivets politiske engagement i form af verdensmål, kønskvoter og seksualpolitik? Jo, der er tale om en fremmarch af den moderne type, som vi kan kalde organisationsfiduser.
Debat
Nicolai Svejgaard Poulsen

15/7/21

Derfor er ‘The Last Jedi’ en højreorienteret Star Wars-filmLad dig ikke narre af lilla hår eller overdrevne plottwists. ‘The Last Jedi’ saver fuldstændig benene af venstrefløjens 68’er-selvforståelse som heltene, uanset om det var instruktørens intention eller ej. Det skriver Nicolai Svejgaard.