Debat
Torsten Skov

22/2/23

Filminstituttets paradoksale fornemmelse for mangfoldighedSkuespillere kritiserer, at danske film ikke er mangfoldige nok. Men deres påstand bygger på en meget mangelfuld rapport, skriver Torsten Skov.
Debat
Torsten Skov

04/8/22

Men after #MeToo: Endnu en feministbog til dem, der mener det sammeTorsten Skov går kritisk til mandeforskeren Kenneth Reinickes nye bog om mænd og #MeToo: Bogen mangler dokumentation for centrale påstande. Reinicke har tilsyneladende ikke ønsket at komme sine kritikere i møde med reelle argumenter, men antager frem for at undersøge.
Debat
Torsten Skov

15/7/22

Ph.d.: Intet belæg for sexisme hos danske boganmeldereTorsten Skov: En undersøgelse af danske boganmeldelser førte til opråb om sexisme og kønsproblemer i dansk litteraturkritik. Men ved nærmere eftersyn havde forskerne ikke belæg for deres offensive budskaber. Den store opstandelse foregik på grundlag af forkerte tal og falske præmisser.
Debat
Torsten Skov

16/6/22

Pænt nej tak til nejklubbenTorsten Skov fortsætter med at se på feministiske bestsellere. Overdrivelse fremmer forståelsen, og datagrundlaget er papirtyndt, konkluderer han om den aktuelle ‘The No Club’. Men måske kan bogen tjene et andet, mere subtilt formål, overvejer Skov.
Debat
Torsten Skov

04/6/22

Feministisk bestseller er dreven propagandaTorsten Skov: Det er uærligt, når forfatter Caroline Criado Perez formidler ideologisk propaganda under dække af at formidle reel viden. Hendes bog ‘Usynlige kvinder’ rummer så mange fejl, fortielser og fordrejninger, at hele bogen bliver utroværdig af det.
Debat
Torsten Skov

11/8/21

Sådan en teori kan lave ulykkerDen aktuelle undersøgelse om “neosexisme” fra ITU bygger på fejlagtige, stærkt ideologiske præmisser. Det indebærer, at forskerne urimeligt fælder dom over dem, der oplever noget andet, og frakender dem legitimitet i debatten. Yderst problematisk, mener Torsten Skov.
Analyse
Torsten Skov

12/4/21

Bare fordi det kommer fra et universitet, behøver det ikke være videnskabUniversiteterne har ikke orden i butikken, og der foregår ting, som ikke har noget med forskning at gøre. Det mener ph. d. og læge Torsten Skov på baggrund af bl.a. en analyse af sexisme på Aarhus Universitet.