Analyse

27.11.20

Premium

Den knap så søde ventetid

De minkpolitiske terninger er kastet, men stadig ikke landet. Ugens hasteforespørgsel var en opvisning i fastlåste positioner, og de radikales forslag om en parlamentarisk undersøgelse kan være den største julegave, statsminister Mette Frederiksen nogensinde har fået.
Foto: Arthur, Flickr
Foto: Arthur, Flickr

Krigstrommerne lød i mere end én forstand, da ugens store begivenhed i dansk politik onsdag løb af stablen i folketingssalen. På Christiansborg Slotsplads havde de forpjuskede rester fra epidemilovsdemonstrationen, der har valgt kakofonisk spektakelmageri som udtryksform, taget opstilling med en stortromme, der hørtes som et dystert lydspor til den hasteforespørgsel, som foregik inden for murene. Her skulle statsminister Mette Frederiksen og justitsminister Nick Hækkerup svare på spørgsmål fra oppositionen, der markerede sagens alvor ved at stille med partiformændene.  

Hvis regeringens mål var at dæmpe gemytterne, lykkedes det ikke. Tværtimod lod det til, at Frederiksen og Hækkerup fik hidset både opposition og momentant også den for tiden radikale Jens Rohde endnu mere op. 

Premium

Dette indhold kan kun ses af medlemmer.

Månedlig betaling

48

Årlig betaling

550

Hvorfor blive medlem og betale? Fordi det er medlemmerne, der betaler for indholdet.
Vi har gjort det så billigt, at alle kan være med.

Kontrast stræber efter at blive:

Dit borgerlige anker i en woke tid

En autentisk borgerlig stemme

En borgerlige modvægt

Debat med bid, vid og humor

Dit borgerlige fællesskab