Analyse

27.11.20

Premium

Den knap så søde ventetid

De minkpolitiske terninger er kastet, men stadig ikke landet. Ugens hasteforespørgsel var en opvisning i fastlåste positioner, og de radikales forslag om en parlamentarisk undersøgelse kan være den største julegave, statsminister Mette Frederiksen nogensinde har fået.
Foto: Arthur, Flickr
Foto: Arthur, Flickr

Krigstrommerne lød i mere end én forstand, da ugens store begivenhed i dansk politik onsdag løb af stablen i folketingssalen. På Christiansborg Slotsplads havde de forpjuskede rester fra epidemilovsdemonstrationen, der har valgt kakofonisk spektakelmageri som udtryksform, taget opstilling med en stortromme, der hørtes som et dystert lydspor til den hasteforespørgsel, som foregik inden for murene. Her skulle statsminister Mette Frederiksen og justitsminister Nick Hækkerup svare på spørgsmål fra oppositionen, der markerede sagens alvor ved at stille med partiformændene.  

Hvis regeringens mål var at dæmpe gemytterne, lykkedes det ikke. Tværtimod lod det til, at Frederiksen og Hækkerup fik hidset både opposition og momentant også den for tiden radikale Jens Rohde endnu mere op. 

Premium

Dette indhold kan kun ses af medlemmer.

Månedlig betaling

99

Afmeld når som helst

Årlig betaling

948

Spar 240 kr. med årsabonnement

Ubegrænset adgang til lukket indhold: artikler, analyser, debatter, videoer, interviews

Få Kontrast Nyhedsbrev i din indbakke flere gange om ugen. Så er du altid opdateret

Adgang til Kontrasts Ekkokammer på Facebook. Del og kommenter indhold med redaktionen

Oplæste artikler: Få alt indhold læst op af redaktionen, så du kan høre det hele på vejen