Analyse

09.08.24

Premium

Valg USA: De frelste mod de sære

Præsidentvalgkampen i USA står mellem to kandidater. Den ene repræsenterer ’de frelste’, de ikke-hvide, globalisterne og eliterne i kyststaterne. Den anden er kandidat for dem, som nu kaldes sære – ’The weirds’. De amerikanerne, som man for blot få år siden ville have kaldt normale mennesker. Historikeren og USA-eksperten David Gress analyserer valget i USA.

I de 60 år siden valgkampen mellem Lyndon Johnson og Barry Goldwater i 1964 har iagttagere i medier, tænketanke og på universiteter udråbt hver eneste amerikanske præsidentvalgkamp til at være afgørende.

Aldrig før, har det regelmæssig heddet, har nationen været så delt. Aldrig før har to lejre stået så uforsonligt over for hinanden med to så forskellige bud på den rette politik. Når vi hører det igen i år, er der derfor grund til en vis skepsis.

Alligevel er der grund til at anse valgkampen i år for netop at være det, mange af de andre ikke var, nemlig skæbnesvanger. Selv under de mest forbitrede tidligere valgkampe såsom dem i 1968, 1972, 1980, 1992 og 2000, var de færreste i tvivl om, at alle parter trods alt tilhørte samme nation med fælles værdier og ønsker.

Premium

Dette indhold kan kun ses af medlemmer.

Månedlig betaling

55

Årlig betaling

550

Hvorfor blive medlem og betale? Fordi det er medlemmerne, der betaler for indholdet.
Vi har gjort det så billigt, at alle kan være med.

Kontrast stræber efter at blive:

Dit borgerlige anker i en woke tid

En autentisk borgerlig stemme

En borgerlige modvægt

Debat med bid, vid og humor

Dit borgerlige fællesskab