Essay
David Gress

06/6/24

Hvad du skal vide om EP-valget, "højrebølgen" - og dem du skal stemme påHvad ved vi om vælgernes skiftende holdninger i EU-landene, hvor fører "højrebølgen" os hen, og hvem er den egentlig "farlig" for. Demokratiet? David Gress giver dig svar på det hele, ikke mindst balladen i Tyskland, så du er klar til EP-valget den 9. juni. Han hjælper dig også med, hvem du skal stemme på i Danmark.
Kommentar
David Gress

01/5/24

Det gamle USA var bedre end det nyeDen demografiske ødelæggelse af det overleverede USA er ikke noget fremskridt, men en katastrofe, som også rammer de sorte, der tidligere nød godt af det gamle USA’s fordele, skriver David Gress i sin anden artikel om det ny Amerika.
Artikel
David Gress

30/4/24

Mexicaniseringen af USA tager tilIntet samfund i historien har nogensinde overlevet en demografisk forvandling som den, skiftende regeringer har tilladt i USA siden 1965, skriver David Gress i den første af to artikler om det ny Amerika. Alligevel påkalder forvandlingen sig kun ringe opmærksomhed i de etablerede medier.
Essay
David Gress

10/4/24

Det tyske forfatningsværn er på vej til at blive et nyt GestapoDet nuværende Tyskland har overtaget DDR-regimets ”antifascistiske” grundprincip, som efterhånden har fortrængt Forbundsrepublikkens oprindelige, antitotalitære og dermed demokratiske grundprincip, skriver David Gress i dette essay. DDR’s ”antifascisme” var ikke demokratisk i andet end ord, men i virkeligheden en totalitær mobilisering af undersåtter. Tyskland er ulykkeligvis på vej i samme retning.
Anmeldelse
David Gress

24/3/24

De rige, heldige familier tager alting for givetDavid Gress anmelder Rob Hendersons nye bog 'Troubled', som hudfletter den progressive amerikanske overklasse, som hylder idealer, den ikke selv lever efter, men kun snakker om. Den samme dynamik gør sig gældende her i landet. De velstående siger ét, men gør noget andet. "Endnu en brik til den efterhånden omfattende mosaik over Vestens undergang", som Gress skriver.
Debat
David Gress

29/2/24

Den tyske regering og dens allierede vil kvæle AfD, inden partiet får magtDavid Gress fortæller om, hvordan både det tyske journalistforbund og de tyske biskopper aktivt er gået ind i kampen mod AfD for at få partiet kvalt, inden det bliver for stort. Han ser en koordineret indsats fra det tyske establishment for at delegitimere det tyske oppositionsparti.
Debat
David Gress

15/2/24

Er det tyske demokrati i krise?David Gress skriver om elitens angreb i Tyskland på oppositionspartiet AfD. Om et konstrueret referat fra et politisk møde, der bliver brugt i et forsøg på at udsondre partiet fra den demokratiske proces. David Gress ser tendenser i Tyskland om en overgang fra borgersamfund til diktatur.
Debat
David Gress

29/1/24

Texas mod Washington: hvem bestemmer?David Gress skriver om ’fighting words’ mellem guvernøren for Texas og de føderale myndigheder. Striden står om grænsekontrol mod Mexico, hvor den illegale indvandring sætter nye rekorder. Konflikten har, som David Gress skriver, kastet USA ud i en forfatningskrise, der er værre end nogen sinde siden borgerkrigen.
Debat
David Gress

22/1/24

Bondeoprør i Tyskland mod øko-bureaukratietDavid Gress kalder årsagen til bøndernes protester i Tyskland, som nu har stået på i ugevis, for Øko-bureaukratiet. "Landmændenes byrder skyldes magthavernes indædte tro på deres egen grønne ideologi. Det grønne skifte er blevet et religiøst mål for dem", skriver David Gress og kobler bøndernes oprør til politikeres og meningsdanneres forsøg på at få partiet AfD dømt ulovligt.
Debat
David Gress

03/1/24

2024: Op eller nedDen største grund til at frygte, at 2024 bliver værre end 2023 er, at de vestlige lande er styret af folk, der enten er uvidende eller arrogante eller begge dele. De vestlige eliter har ikke deres egne folks tarv for øje. Det er ikke nyt, men det er ved at blive farligt. Historikeren og forfatteren David Gress er ny klummeskribent på Kontrast, og skriver her om, at 2024 kan blive, hvad vore forfædre ville have kaldt et skæbneår.
Anmeldelse
David Gress

15/12/22

Ny bog lufter original teori om vores velstandForfatter og historiker David Gress anmelder ‘Danish Capitalism in the 20th Century’: Stefan Sløk-Madsens bog er et skatkammer af forskning krydret med bidske konklusioner.