Anmeldelse

09.05.23

Premium

Gruppe-fnidder pifter op i ellers søvndyssende datingprogram

Esben Weiergang Larsen anmelder ‘Vild kærlighed’: Det er endnu et datingshow, der baserer sig på en grundlæggende misforståelse som basis for underholdning.
Der sidder to singler på en tømmerflåde … (Alle fotos fra DR Presse)
Der sidder to singler på en tømmerflåde … (Alle fotos fra DR Presse)

“En gruppe singler er rejst væk fra civilisationen for at date i den rå natur. Delt op i par på hver deres tømmerflåde. Kan naturen hjælpe dem med at finde kærligheden?”

Sådan lyder indledningen til datingprogrammet Vild Kærlighed på DR, der havde første sæson sidste år, og lige nu kører sæson 2. Fem par er sat sammen på baggrund af personlighedstests, og de har afleveret deres smartphones, så de ikke har kontakt med omverdenen. De skal parvis sejle ned ad en svensk flod på nogle tømmerflåder, som de selv bygger. 

Det intense samvær på tomandshånd skal få amorinerne til at flagre som ildfluer om de primitive fartøjer. Undervejs på turen overnatter parrene i en teltlejr sammen med de andre par. Det er i lejrens gruppedynamik, at programmet finder sin fremdrift og sit egentlige dramatiske indhold. 

Deltagerne får først på dag 2 at vide, hvem de skal følges med. Det giver dem mulighed for at se hinanden an og gætte på, hvem eksperterne har valgt til dem. Der bliver drukket bajere og sendt blikke på kryds og tværs. Alle sætter ord på, hvem de helst vil matches med. Det lægger kimen til de skuffelser og intriger, der siden kommer til at være programmets egentlige substans.

Premium

Dette indhold kan kun ses af medlemmer.

Månedlig betaling

99

Afmeld når som helst

Årlig betaling

948

Spar 240 kr. med årsabonnement

Ubegrænset adgang til lukket indhold: artikler, analyser, debatter, videoer, interviews

Få Kontrast Nyhedsbrev i din indbakke flere gange om ugen. Så er du altid opdateret

Adgang til Kontrasts Ekkokammer på Facebook. Del og kommenter indhold med redaktionen

Oplæste artikler: Få alt indhold læst op af redaktionen, så du kan høre det hele på vejen