Anmeldelse

21.10.24

Premium

Kan en roman opklare mordet på Olof Palme?

Er det den svenske mangel på fantasi, der er årsagen til, at mordet på landets statsminister i 1986 stadig er uopklaret? Den svenske forfatter Lena Andersson giver et plausibelt bud på en gerningsmand i det, hun kalder en konspirationsroman om vores kære naboland, hvor samfundseliten leger lighed og solidaritet. Vor anmelder er begejstret.

Som bekendt er mordet på Sveriges statsminister Olof Palme på åben gade i Stockholm i 1986 aldrig blevet opklaret. Det svenske politi afsluttede efterforskningen i 2020. Anklagemyndigheden mente at det var Stig Engström, den såkaldte Skandiamand, som var morderen. Han døde i 2000, så man vurderede, at det var bedst at lukke og slukke.

To år sendere udgav forfatteren Lena Andersson romanen Koryféerne, som siden er udkommet i dansk oversættelse med den enslydende titel Koryfæerne. Den bærer undertitlen En konspirationsroman, og måske har forfatteren hermed opfundet en ny genre. Hun har tydeligvis researchet meget, men med ændring af navne udfolder hun et plot, som giver et andet bud på, hvem morderen var.

Premium

Dette indhold kan kun ses af medlemmer.

Månedlig betaling

55

Årlig betaling

550

Hvorfor blive medlem og betale? Fordi det er medlemmerne, der betaler for indholdet.
Vi har gjort det så billigt, at alle kan være med.

Kontrast stræber efter at blive:

Dit borgerlige anker i en woke tid

En autentisk borgerlig stemme

En borgerlige modvægt

Debat med bid, vid og humor

Dit borgerlige fællesskab