Debat

05.06.23

Premium

DR skylder en undskyldning – og problemet er større endnu

Morten Okkels vurderer de aktuelle afsløringer af Danmarks Radio, hvis EU-journalist ikke kunne se, hvor hans faglighed startede og sluttede. Så måske er objektivitet meget godt alligevel.
Foto: Bjarne Bergius Hermansen / DR
Foto: Bjarne Bergius Hermansen / DR

Her på Kontrast forsøger vi at udbrede et budskab om politisk skævhed i dansk presse og særligt i Danmarks Radio. Vi skylder stor tak til EU-journalist Ole Ryborg og DR for at hjælpe os med denne vigtige oplysningsopgave. 

Sagen er nu alvorlig nok, og heldigvis har andre også taget tråden op, siden Berlingske og B.T. i torsdags skrev om afhøringsrapporten fra OLAF, den europæiske enhed mod svindel, som beretter om Ryborgs aktive støtte til efterforskernes arbejde. 

Det er dybt problematisk, fordi journalister naturligvis ikke skal ligge i ske med myndigheder i staten eller EU. Det er journalisters opgave at få informationer ud af systemer, ikke vende om på konceptet og assistere systemer med at fælde Morten Messerschmidt. Gør de det alligevel, bliver de parter i sagen og kan dermed ikke længere dække den journalistisk. 

Og så skal de heller ikke sidde og tale om deres kilder til andre parter, myndigheder eller ej. Mere kompliceret er det heller ikke. Eller hvad? 

Premium

Dette indhold kan kun ses af medlemmer.

Månedlig betaling

48

Årlig betaling

550

Hvorfor blive medlem og betale? Fordi det er medlemmerne, der betaler for indholdet.
Vi har gjort det så billigt, at alle kan være med.

Kontrast stræber efter at blive:

Dit borgerlige anker i en woke tid

En autentisk borgerlig stemme

En borgerlige modvægt

Debat med bid, vid og humor

Dit borgerlige fællesskab