Debat

13.10.24

Premium

De ser højreekstremister alle vegne

Hvorfor er der så mange organisationer, der burde fungere på politisk neutralt grundlag, som overtager en venstreorienteret dagsorden? Stefan Agger undrer sig over den danske ambassade i Wien, samfundsfaglærernes organisation og DR's journalistiske prioriteringer og efterlyser en normdebat med vægt på pluralisme snarere end diversitet.

”Højreekstremister”. Ordet skar lidt i mine ører. Medarbejderen på den danske ambassade i Wien sagde det igen og igen. Nu giver det også anledning til en overvejelse her i Kontrast: Hvorfor er der så mange organisationer, der burde fungere på et pluralistisk eller politisk neutralt grundlag, men som ikke kan finde ud af det? Som i stedet for at være neutrale overtager en oftest venstreorienteret måde at se verden på.

I forrige uge var jeg altså på studietur med en 3.g-klasse i Wien. Ud over det naturlige indtag af Almdudler, øl, solid alpekost og det habsburgske imperiums historie, så bød turen også på et besøg hos den danske ambassade i Wien.

Det var et fint og fagligt godt besøg, men den ene af ambassadens to politiske medarbejdere blev hele tiden ved med at betegne det østrigske parti FPÖ som et højreekstremistisk parti. Og det uden rigtigt at forklare mine elever, hvorfor hun sagde sådan. Når man betænker, at partiet ved valget søndagen efter fik næsten 30 procent af stemmerne, er det jo en alvorlig anklage.

Premium

Dette indhold kan kun ses af medlemmer.

Månedlig betaling

55

Årlig betaling

550

Hvorfor blive medlem og betale? Fordi det er medlemmerne, der betaler for indholdet.
Vi har gjort det så billigt, at alle kan være med.

Kontrast stræber efter at blive:

Dit borgerlige anker i en woke tid

En autentisk borgerlig stemme

En borgerlige modvægt

Debat med bid, vid og humor

Dit borgerlige fællesskab